Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pajėgiausi Baltijos šalių visureigių ekipažai taškėsi Tauragės purvuose

Dvi dienas Tauragės apylinkėse vyko Lietuvos automobilių pravažumo čempionato baigiamasis etapas. Į varžybas „4x4 Tauragės ruduo“, kurios buvo ir FIA NEZ (Šiaurės Europos zonos) čempionato paskutinis etapas atvyko beveik visi pajėgiausi Lietuvos visureigių ekipažai, dėl apdovanojimų kovojo ir svečiai iš Latvijos bei Estijos.
„4x4 Tauragės ruduo 2017“ varžybos
„4x4 Tauragės ruduo 2017“ varžybos
Temos: 2 Visureigis Tauragė

Pagrindinių klasių – TR1, TR2 ir TR3 – ekipažai jėgas aiškintis pradėjo iš vakaro: kai kam tamsoje vykęs specialusis ruožas baigėsi rimtomis problemomis, kai kam – gedimais, kai kam – nesukėlė rimtesnių rūpesčių.

O jau prašvitus ne tik šių klasių atstovai, bet ir standartinius visureigius bei keturračius mėgstantys vairuotojai skubėjo į Mažonų karjerą – čia visą dieną vyko azartiškos lenktynės.

Kiekvienai iš trijų minėtų klasių buvo skirta po 3 valandas, per kurias reikėjo įveikti kuo daugiau ratų. Mažiausiai tobulintų visureigių klasėje ekipažai ratą įveikdavo per kiek daugiau nei 20 minučių – klampus purvas bei stačios miškingos įkalnės reikalavo dažnai naudoti gervę, o ir prošvaisa bei padangų dydžiu šios klasės technika gerokai nusileidžia TR3 klasės „monstrams“. Tačiau publika, kurios į karjerą susirinko tikrai nemažai, azartiškai palaikė bet kurį ekipažą: ir pirmaujantį, ir ilgam įklimpusį „purvo voniose“.

„Norėjome padaryti šventę žiūrovams. Juk Tauragėje su automobiliai ir automobilių verslu yra susiję labai daug žmonių. Tad siekėme kompaktiškai išdėstyti trasą, kad dalyviai pademonstruotų savo ir technikos lygį, o žiūrovai patogiai stebėtų dinamiškas varžybas“, - pasakojo „4x4 Tauragė“ klubo prezidentas Antanas Venckus. Jis neslėpė, kad sieks populiarinti renginį ir į šį regioną susigrąžinti pajėgiausius Šiaurės Europos šalių lenktynininkus bei tikrų visureigių gerbėjus. Po kelerių metų pertraukos vėl vykusios varžybos tikrai pavyko.

„4x4 Tauragės ruduo 2017“ varžybos
„4x4 Tauragės ruduo 2017“ varžybos

TR1 klasėje 7 trasos ratus įveikė Raimondo Matulos ir Eriko Račiūno ekipažas. Tačiau pergalės paskutiniame „Tauragės rudens“ ruože buvo per maža, kad šis ekipažas nugalėtų – sportininkams atiteko 3-ia vieta.

Ant aukščiausio garbės pakylos laiptelio kopė Rimantas Rupšlaukis ir Linas Jakas. Jie Mažonų karjere liko antri, tačiau bendras taškų kraitis – pats didžiausias. Antrą šios klasės vietą užėmė viso Lietuvos čempionato lyderiai Vaidotas Paškevičius ir Rokas Danilevičius.

TR2 klasė dar kiek pasunkintą trasą karjere įveikdavo jau greičiau – sėkmingiausiuose ratuose visureigiai užtrukdavo apie 16 minučių. Tačiau jei viename rate gali būti greitas, kitame, žiūrėk, jau tenka gaišti – tai varžovas įstrigo ir beveik neišvažiuojamai užtvėrė kelią, tai kažkas iš konkurentų purve paliko dar gilesnes vėžes... 4 ratus karjere nuvažiavo ir paskutinę rungtį laimėjo Tomas Juodikis ir Dovydas Jasaitis. Tačiau bendrojoje įskaitoje jiems nugalėti nepavyko, nes ekipažas buvo priverstas praleisti vieną ruožą. Lietuvos čempionato paskutinio etapo nugalėtoju tapo Aurimo ir Arno Šaltenių ekipažas: jis aplenkė Audrių Paslauską ir Arnoldą Baukų, o trečią vietą užėmė Tomas Gužauskas, Gytis Gaspariūnas ir Darius Morkūnas.

Be abejo, publika labiausiai laukė vadinamosios „monstrų“ klasės. Nors čia startavo tik 5 visureigiai, nepakartojamų vaizdų nestigo. Vien ko vertas faktas, kad tą pačią trasą, kuria važiavo ir TR2 klasės atstovai, galingiausia technika įveidavo per 6 minutes.

„4x4 Tauragės ruduo 2017“ varžybos
„4x4 Tauragės ruduo 2017“ varžybos

Net 21 ratą įveikė Nerijus Gurklys ir Ligitas Kordušas. Jie antrame rate dėl nuleistų net dviejų ratų buvo priversti praleisti į priekį svečius iš Estijos – Hardo Merę ir Ivarą Praksą. Tačiau dar neįpusėjus lenktynėms lietuviai susigrąžino lyderių poziciją ir užtikrintai laimėjo. Tiesa, pergalės varžybose jiems pasiekti nepavyko – po stuburo traumos sveikstantis vairuotojas pasitenkino tik išbandymu karjere, o kituose ruožuose nestartavo.

Etapo nugalėtojo laurai atiteko Arūnui ir Edgarui Simanavičiams, kurie pralenkė Kęstutį ir Vytautą Kaminskus, o jau minėtas estų ekipažas liko trečias, tačiau laimėjo visą FIA NEZ sezoną.

Vienas iš „4x4 Tauragės rudens“ organizatorių Audrius Sutkus sulaukė dalyvių komplimentų už tikrai įdomias trasas. Kad šis sportas turi stabilų ištikimų dalyvių ir gerbėjų būrį, liudija ir faktas, jog varžybas Tauragėje stebėjo ir vieno garsiausių pravažumo varžybų organizatoriai: ketinantiems registruotis į „Ladogos“ varžybas 2018 metais „Tauragės rudens“ dalyviams bus suteikta solidi nuolaida. O visureigių pravažumo varžybos į Tauragę grįš kitų metų rudenį. Organizatoriai paliko intrigą – gal ir pavasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai