Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Palangos lenktynėse laukiama rekordo: BMW su papildomu ratu jau paruoštas

Liepos 14–17 d. Palangoje vykstančiose „Aurum 1006 km lenktynėse“ žiūrovai pamatys ne tik galingus ir greitus automobilius, bet bandymą užfiksuoti naują rekordą Lietuvoje. Lenktynininkas Renaldas Šeinauskas bandys nuvažiuoti 106 metrus ant dviejų šoninių automobilio ratų.

Visos naujienos apie lenktynes ir rezultatai vienoje rubrikoje (spauskite čia)

Idėja kilo iš sportinio pykčio

Toks važiavimo stilius pasaulyje žinomas jau gana seniai, tačiau Lietuvoje niekas šioje srityje rekordais dar nepasižymėjo. Nors tam reikia ne tik neblogų vairavimo įgūdžių, sąlygų treniruotis ir daug kantrybės, visgi lenktynininkas Renaldas Šeinauskas pasiryžo siekti naujo rekordo ne tik sau, bet ir Lietuvai.

„Jeigu Lietuvoje nori padaryt kažką kitaip, visi pradeda sakyti, kad nesaugu, negalima ir pan. Pasaulis eina į priekį ir aš noriu parodyti, kad Lietuvoje taip pat yra rekordų. Lietuviai nėra prastesni“, – teigia R.Šeinauskas.

Lietuvoje kol kas nėra užfiksuotas nuvažiuoto atstumo ant dviejų ratų rekordas, todėl R.Šeinauskas nori įveikti 106 metrų atstumą, taip pagerbdamas 1006 kilometrų lenktynes.

Treniruotėse buvo ir nesėkmių

Siekiant naujo rekordo reikia daug treniruotis ir lavinti savo įgūdžius. Tačiau autosporte prioritetas yra saugumas, o rasti tinkamas sąlygas treniruotėms yra sunkiau. Rekordo siekiantis R.Šeinauskas treniruočių erdvę įsirengė privačioje aikštelėje, bet teigia, kad lengva nebuvo.

Dėl rampos gamybos, konstrukcijos ar aukščio pasikonsultuoti Lietuvoje – nėra su kuo. Paklaustas, ar jau teko kristi ant šono, R.Šeinauskas išlieka atviras: „Taip, du kartus teko slysti ant šono. Su komandos mechanikais nusprendėme sumontuoti apsauginį ratuką, kuris neleistų nukristi ant šono. Bet aš jo neišlaukiau ir pradėjau važiuoti. Tada ir kritau.“

VIDEO: Renaldas Šeinauskas Palangoje, Aurum 1006 km lenktynėse, su specialiu BMW sieks Lietuvos rekordo

Šeima ir draugai palaiko

Paklaustas, kaip reaguoja šeima, artimi žmonės ar draugai, R.Šeinauskas atsakė, kad žmonos ir draugų jau nebestebina tokios jo idėjos – lenktynininko sąskaitoje jau du Lietuvos rekordai. Anksčiau pilotas pasiekė Lietuvos rekordą, kuomet su „Subaru“ automobiliu oru nuskriejo 19,5 metro. Neilgai trukus lenktynininkui kilo kita idėja - su savo BMW apsisukti kuo mažesniame tarpe – 6,70 m. Jam šis sumanymas pavyko. Siekdamas trečio rekordo, pašnekovas užsiminė, kad tai nebus paskutinis siekis ir nauji rekordai jau planuojami.

R.Šeinauskas naujo Lietuvos rekordo sieks penktadienį, liepos 16 d., 18.30 val. laikinojoje Palangos trasoje. 15min GAZAS parengs specialų reportažą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas