Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos lenktynių traukai neatsispyrė logistai – subūrė komandą varžyboms

Automobilių sporto virusu nepagydomai užsikrėtę logistai Ričardas Baubinas, Tomas Urbonavičius ir Henrikas Statkus nutarė suvienyti jėgas „Aurum 1006 km“ lenktynėms. Taip autosporto padangėje susikūrė nauja komanda „Intrans-Autoralis Racing“, skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Autosporto padangėje susikūrė nauja komanda „Intrans-Autoralis Racing“
Autosporto padangėje susikūrė nauja komanda „Intrans-Autoralis Racing“ / Komandos nuotr.

„Visų mūsų kraujyje verda autosportas ir daugiau ar mažiau esame su juo susiję. Anksčiau lenktyniaudavome skirtingose komandose, o dabar nutarėme važiuoti kartu“, – susibūrimo idėją pasakojo T.Urbonavičius.
Visi trys komandos lenktynininkai darbuojasi logistikos srityje, o ir komandos rėmėjų sąraše beveik vien logistikos įmonių pavadinimai. „Esame lyg logistų susivienijimas“, – juokėsi T.Urbonavičius.

Komandoje – patyrę pilotai

Šios komandos vedlys R.Baubinas – dukart Lietuvos ir Baltarusijos čempionas, Baltijos šalių ralio lenktynių nugalėtojas, užsitarnavęs automobilių sporto meistro vardą. Jis jau yra tapęs 1006 km lenktynių nugalėtoju – 2016 metais R.Baubino vedama komanda „Antėja-Autoralis“ aplenkė visus varžovus „Dynamit super sprint“ rungtyje, o D2 klasėje užėmė trečiąją vietą. Beje, šiemet R.Baubinas taip pat dalyvaus sprinto lenktynėse.

Toje pačioje komandoje, iškovojusioje trečiąją vietą D2 klasėje, 2016-aisiais lenktyniavo ir T.Urbonavičius. Jis yra ir daugkartinis Lietuvos greituminio slalomo ir kalnų lenktynių čempionato prizininkas.

Trečiasis komandos pilotas – patyręs lenktynininkas H. Statkus. Pastaruoju metu jis nelenktyniavo, tačiau pakviestas senų bičiulių ir kolegų nutarė startuoti „Aurum 1006 km“ lenktynėse.

Prikeltas antram gyvenimui

Finišo link „Intrans-Autoralis Racing“ komandos pilotai lėks su balandžio mėnesį įsigytu „Alfa Romeo 147 CUP“ automobiliu.

„Šis automobilis gamintas tik lenktynėms – miesto gatvių jis nėra matęs. Pastarąjį kartą jis trasoje važiavo 2008-aisiais, beje, irgi Palangoje, o po to jau tik rinko dulkes garaže. Šiemet jo savininkas iš Vokietijos nutarė bolidą parduoti. Jį įsigiję, aišku, nemažai investavome, perrinkome – stovinti mašina genda labiau nei važiuojanti. Dabar ji jau parengta lenktynėms“, – pasakojo T.Urbonavičius.

Automobilis per lenktynes patikėtas patyrusiai trijų mechanikų komandai.

„Jie – patyrę autosporto meistrai, ne vienose lenktynėse yra aptarnavę automobilius. Šiems vyrukams yra tekę ir patiems konstruoti bolidus drifto, žiedinėms lenktynėms, tad jų meistriškumas nekelia abejonių“, – tikino T.Urbonavičius.

Tikslas – pergalė

Šį savaitgalį Palangoje vyksiančiose „Aurum 1006 km“ lenktynėse „Intrans-Autoralis Racing“ komanda turi vieną tikslą – nugalėti.

„Tikimės ne tik finišuoti, bet savo klasėje iškovoti čempionų taurę“, – teigė T.Urbonavičius.

Komanda varžysis dyzelinių sportinių automobilių klasėje, kuri šiemet yra gausiausia – joje kovos aštuoni ekipažai.

„Aurum 1006 km“ lenktynės vyks šeštadienį. Jų startas – 12 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai