Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio miesto savivaldybėje pasveikinti ralio čempionai G.Notkus ir D.Strižanas

Lietuvos ralio čempionato nugalėtojais tapęs panevėžiečio Giedriaus Notkaus ir iš Dusetų kilusio Daliaus Strižano ekipažas sulaukė valdžios dėmesio. Duetą pasveikino Panevėžio miesto vadovybė.
Susitikimo akimirka
Susitikimo akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Į Panevėžio miesto savivaldybę pakviestus Lietuvos ralio čempionus Giedrių Notkų ir Dalių Strižaną pasveikino laikinai mero pareigas einantis Petras Luomanas ir sporto skyriaus vedėjas Justinas Jasiukaitis. Lenktynininkams buvo įteiktos padėkos. Savivaldybės atstovai domėjosi ralio subtilybėmis, komandos sezono biudžetu, kitų metų planais.

„Visi pasiekimai yra svarbūs Panevėžio miestui. Juolab, kad ralis yra brangi ir sudėtinga sporto šaka, kur daug priklauso ne tik nuo vairuotojo ir šturmano, bet ir nuo pačios technikos. Labai smagu, kad vis plečiasi tie laimėjimai ir titulai, kurie Panevėžiui yra labai gražūs ir skambūs“, – sakė sporto skyriaus vedėjas Justinas Jasiukaitis.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Susitikimo akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Susitikimo akimirka

Ekipažas valdžios atstovams papasakojo apie tai, koks sudėtingas buvo kelias čempionų vardų link. Ekipažas daug problemų su technika turėjo prieš ralį Elektrėnuose, o paskutiniame etape Druskininkuose apskritai startavo skolintu automobiliu, kadangi savąjį „Mitsubishi Lancer EVO“ sudaužė per treniruotę.

„Šaunūs vyrai. Svarbiausia, kad jie garsina Panevėžį ir turi valios bei ryžto. Nesvarbu, kad ir traumų patiria. Jiems tai turbūt nėra jokia naujiena, nes jeigu jau dalyvauji ralyje, turi susitaikyti su tuo, kad gali visko nutikti. Nežiūrint į tai, kad buvo ir toks skaudus įvykis, bet jis net savotiškai juos uždegė toms varžyboms. Ir štai mes turime čempionus“, – kalbėjo laikinai mero pareigas einantis Petras Luomanas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Susitikimo akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Susitikimo akimirka

Giedrius Notkus ir Dalius Strižanas savivaldybės atstovams įteikė foto drobes, kuriuose užfiksuotas jų ekipažas Elektrėnų ralyje. Egidijaus Babelio užfiksuotoje akimirkoje dueto „Mitsubishi Lancer EVO“ skrieja per trampliną.

„Labai džiugios nuotaikos. Esu maloniai pagerbtas ir šiltai priimtas. Tikrai tiek savo metų atidavėme tam sportui ir dabar sulaukėme įvertinimo. Tuo momentu supranti, dėl ko sportuoji, kovoji ir džiugu, kad tave įvertina. Manau, kad mes čia ne paskutinį kartą. Vyksta pasirengimo procesas kitam sezonui. Jeigu tam tikri asmenys duos leidimą, manau, kad mes dar pasirodysime“, – kalbėjo Giedrius Notkus.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Susitikimo akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Susitikimo akimirka

Sakydamas „tam tikri asmenys“ Giedrius Notkus galvoje turėjo žmoną Kristiną, kuri taip pat atlydėjo duetą į susitikimą savivaldybėje. Žmonai Giedrius Notkus yra pažadėjęs, kad tapęs čempionu kabins šalmą ant vinies ir baigs karjerą.

Tačiau dabar sportininkas svarsto savo žodžius atsiimti ir yra pasiryžęs leistis į derybas su žmona.

VIDEO: Panevėžio miesto savivaldybėje pasveikintas G.Notkus ir D.Strižanas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai