Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Panevėžyje – ketvirtojo Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapo taškų dalybos

Praėjusį savaitgalį Panevėžys minėjo savo 518-ąjį gimtadienį. Visą savaitgalį vykęs renginių maratonas šiemet ir vėl buvo paįvairintas ir automobilių sporto akcentu. Jau dešimtą, jubiliejinį kartą slalomo varžybas miesto gimtadienio metu surengė „Ladasport ASK“ kartu su partneriais Pakruojo ASK. Šios varžybos turėjo ketvirtojo Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapo statusą, o pagrindinę taurę tradiciškai įsteigė „Toyota“ atstovybė Panevėžyje UAB „Auresa“.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomas Pošiūnas Photography nuotr.

Anksčiau miesto centre vykdavusios varžybos jau antrus metus iš eilės buvo perkeltos į J.Janonio gatvę, greta laisvosios ekonominės zonos.

Čia dalyviams buvo paruoštos dvi skirtingos trasos, kuriose varžėsi greičiausi Lietuvos automobilių slalomo čempionato dalyviai. Į varžybas susirinkę žiūrovai čia galėjo išvysti itin atkaklią kovą dėl kiekvienos sekundės dalies.

Galiausiai po keturių važiavimų ir itin gausaus būrio dalyvių pasirodymo paaiškėjo, kurie dalyviai buvo greičiausi klasėse.

Taip pat išaiškintas ir pagrindinės taurės laimėtojas. Ją tradiciškai įsteigė generalinis varžybų rėmėjas – „Toyota“ automobilių atstovybė Panevėžyje UAB „Auresa“.

Tomas Pošiūnas Photography nuotr./Varžybų akimirka
Tomas Pošiūnas Photography nuotr./Varžybų akimirka

FWD, priekine ašimi varomų automobilių klasėje nugalėtoju tapo visą dieną tiksliai ir be klaidų važiavęs Edvinas Sabalys su „Honda Civic“. Jis galutinėje rikiuotėje prieš antroje vietoje finišavusį ir „Renault Clio“ vairavusį Rolandą Švalkūną sukaupė kiek mažiau nei 5 sek. pranašumą. Trečiąją vietą šioje įskaitoje iškovojo Aurimas Margevičius su „Mitsubishi Colt“.

RWD klasėje dar vieną pergalę iškovojo tas pats Edvinas Sabalys, šios įskaitos važiavimuose startavęs „Porsche Boxster“ automobiliu. Nuo jo kiek mažiau nei penkiomis sekundėmis atsiliko Karolis Šližauskas su „Mazda MX-5 Miata“. Trečiosios vietos taurę į viršų kėlė Arnoldas Pukys su BMW 330.

Tomas Pošiūnas Photography nuotr./Varžybų akimirka
Tomas Pošiūnas Photography nuotr./Varžybų akimirka

AWD, visų varomųjų ratų įskaitoje triumfavo Tomas Markelevičius, vairavęs naująjį „Toyota GR Yaris“. Analogišku automobiliu lenktyniavęs Martynas Kavaliauskas nuo jo atsiliko vos dviem sekundėmis. Pergalę jam kainavo viena nuversta trasos gairelė. Trečioje vietoje įsitvirtino visais ratais varomą „Volkswagen Golf“ vairavęs Regimantas Nevulis.

Moterų klasėje etapo nugalėtoja tapo visą dieną užtikrintai ir be klaidų važiavusi Kristina Kučinskaitė su „Honda CRX“. Beje, šios merginos automobiliui tik varžybų išvakarėse buvo įdėtas suremontuotas variklis, kuris sugedo praėjusiame etape. Antrąją vietą laimėjo Modesta Nartinova su „Mazda MX-5 Miata“, o trečiosios vietos taurę iškovojo Agnė Bungardė, vairavusi „Peugeot 206“.

Tomas Pošiūnas Photography nuotr./Varžybų akimirka
Tomas Pošiūnas Photography nuotr./Varžybų akimirka

Jaunių klasėje pergalę šventė Lukas Nevulis, lenktyniavęs „Volkswagen Golf“ automobiliu. Antrosios vietos taurė įteikta Agniui Narbutui su „Honda Civic“. Trečiosios vietos nusipelnė Gertrūda Laurinavičiūtė, važiavusi „Peugeot 206“ automobiliu.

OPEN klasės važiavimams įpusėjus prapliupo lietus, tad dalyvių demonstruojami trasos įveikimo laikai iškart ėmė prastėti. Dauguma stengėsi važiuoti atsargiau, neišvengta ir klaidų. Čia dar vieną pirmosios vietos taurę nuskynė ir, futbolo terminais kalbant, „Hat-trick“ pademonstravo Edvinas Sabalys su „Porsche Boxster“. Antrąją vietą iškovojo Andrius Antanaitis su „Subaru Impreza“, o trečiosios vietos taurė įteikta Arnoldui Pukiui, važiavusiam BMW 330 automobiliu.

Tomas Pošiūnas Photography nuotr./Varžybų akimirka
Tomas Pošiūnas Photography nuotr./Varžybų akimirka

Pagrindinė varžybų taurė, kurią įsteigė UAB „Auresa“, buvo įteikta greičiausiam vieno važiavimo autoriui. Absoliučiai greičiausią trasos įveikimo laiką – 51,898 sek. savo antruoju bandymu pademonstravo panevėžietis Karolis Šližauskas su „Mazda MX-5 Miata“.

Komandinėje įskaitoje pergalė šventė panevėžiečių ekipa „Ekrosas“. Jie už savęs antroje vietoje paliko Pakruojo ASK komandą, o trečiąją vietą iškovojo „Kauno autoklubo“ lenktynininkai.

Tomas Pošiūnas Photography nuotr./Varžybų akimirka
Tomas Pošiūnas Photography nuotr./Varžybų akimirka

Varžybų pagrindinis partneris UAB „Auresa“ įsteigė ir dar vieną prizą, kuris buvo įteiktas šių varžybų organizatoriui Daliui Draugeliui. Už ilgametį varžybų organizavimą bei neblėstantį entuziazmą „Ladasport ASK“ įkūrėjui ir Panevėžio slalomų krikštatėviui įteiktas „IRobot“ dulkių siurblys-robotas.

Kitas, jau penktasis Lietuvos slalomo čempionato etapas įvyks rugsėjo 18-ą dieną. Varžybos bus organizuojamos Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas