Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbta Europos autokroso čempionato etapo Vilkyčiuose dienotvarkė ir bilietų kainos

Birželio 3-4 dienomis Lietuvos autosporto gerbėjų laukia neeilinis renginys. Vilkyčių autokroso komplekse vyks dvi dienas truksiantis Europos automobilių kroso čempionatas. Jo metu bus galima išvysti stipriausius senojo žemyno lenktynininkus bei greičiausius lietuvius.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.
Temos: 1 Autokrosas

Nors pagrindiniai važiavimai įvyks sekmadienį, tačiau varžybų organizatoriai kviečia Vilkyčiuose ar greta jų įsikurti jau nuo penktadienio. Atvykus dar penktadienį bus galima užsukti į serviso zoną ir stebėti dalyvių techninę komisiją.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./K.Gudžiūnas

„Penktadienį įėjimas bus nemokamas, todėl didžiausi autosporto gerbėjai galės ne tik paganyti akis į profesionalią kroso techniką, bet ir persimesti keliais žodžiais su pilotais ar jų automobiliais besirūpinančiais mechanikais.

Kviečiame atvykti ir iš arti pamatyti brangius sportinius automobilius ir bagius. Tokia proga pasitaiko ne dažnai“, – sako varžybų organizatorius Kazimieras Gudžiūnas.

Sekretoriatas ir techninė komisija darbą pradės penktadienį, 14 val. Visa procedūra truks iki pat vakaro – 20 val. Techninėje komisijoje pasirodys „SuperBuggy“, „Buggy1600”, „TouringAutocross“, „JuniorBuggy“ ir „National Cup“ klasių dalyviai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Antra kvalifikacija
Tomo Markelevičiaus nuotr./Antra kvalifikacija

Šeštadienį žiūrovai į trasą kviečiami nuo 10 valandos. Būtent tuomet bus duotas startas laisvosioms treniruotėms. Vidurdienį visų klasių dalyviai pradės rikiuotis prie starto chronometruojamoms treniruotėms.

Šeštadienį numatyti kontroliniai važiavimai, treniruotės ir vienas važiavimas.

Tą pačią dieną susirinkę žiūrovai galės stebėti ir pirmąsias bekompromises kovas trasoje, kadangi 15 val. prasidės pirmasis važiavimas.

„Šeštadienį numatyti kontroliniai važiavimai, treniruotės ir vienas važiavimas.

Šeštadienį dar rengsime kultūrinę programą sportininkams ir mechanikams iš kitų šalių. Nuo 17 val. rengsime lietuviškų patiekalų degustaciją“, – sako K.Gudžiūnas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Antra kvalifikacija
Tomo Markelevičiaus nuotr./Antra kvalifikacija

Pagrindinė varžybų diena – sekmadienis. Jau devintą valandą ryte startuos antrasis važiavimas, kurio metu dalyviai kovos dėl kuo geresnės pozicijos ir teisės rinktis starto takelį finale.

Prieš varžybų kulminaciją dalyviai stos į paradą. Oficiali varžybų atidarymo ceremonija numatyta 11.30 val. Netrukus po jos – tretieji visų klasių važiavimai.

Galiausiai nuo 15 val. Prasidės pusfinalių ir finalų kovos, kurių nugalėtojai bus vainikuoti iš karto po važiavimų, o taurės oficialiai jiems įteiktos bus varžybų pabaigoje 18 val.

„Bilietas į tribūnas kainuoja kainuoja 15 eurų, o stebėjimas varžybas iš kitų vietų – 10 eurų. Manome, kad kainos tikrai nėra didelės žinant tai, kokio aukšto lygio renginys bus vykdomas“, – sako K.Gudžiūnas.

Bilietus į renginį galima įsigyti ir internetu - www.bilietupasaulis.lt.

VIDEO: Vilkyčių autosporto komplekse šiemet vyks Europos autokroso čempionato etapas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai