Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Penki svarbiausi trečiosios Dakaro ralio dienos įvykiai

Trečiasis Dakaro ruožas buvo sutrumpintas dėl nepalankių oro sąlygų, tačiau jame netrūko įvykių. Kviečiame susipažinti su esminiais šios dienos momentais.
Benediktas Vanagas ir Kuldaras Sikkas
Benediktas Vanagas ir Kuldaras Sikkas / Andriaus Lauciaus nuotr.

Dalį greičio ruožo teko nutraukti

Nors trečiasis Dakaro greičio ruožas turėjo driektis 447 km, tačiau dėl užklupusios liūties su perkūnija jis buvo nutrauktas ir ties 377 km atžyma visi lenktynininkai nukreipti alternatyviais keliais judėti į Hailo miesto bivaką.

Organizatoriai skelbia, kad atšaukti likusią maršruto dalį jie buvo priversti dėl saugumo, nes tokiu oru negali kilti sraigtasparniai, kurie įprastai užtikrina medicininę pagalbą sportininkams.

VIDEO: Nutraukto trečiojo Dakaro ralio etapo finišas

„Prodrive“ komandos „Hunterių“ atgimimas

Antrame greičio ruože vakar visi „Prodrive“ komandos ekipažai susidūrė su problemomis dėl pramuštų ratų ir smarkiai susikomplikavo savo padėtį bendroje įskaitoje. Vienas jų ir Vaidotas Žala, kuris finišo taip ir nepasiekė.

Tačiau šiandien net trys iš keturių „Prodrive“ ekipažų parodė, kad gali važiuoti greitai. Iki greičio ruožo sustabdymo greičiausias automobilių įskaitoje buvo Guerlainas Chicheritas, Orlando Terranova fiksavo trečią rezultatą, o Vaidotas Žala laikėsi septintoje pozicijoje. Kiek prasčiau sekėsi tik Sebastienui Loebui. Jis klasifikuotas tik 30-oje vietoje.

Iš lenktynių pasitraukė motociklų klasės favoritas

Ricky Brabecas, važiavęs antroje pozicijoje, krito įveikęs daugiau nei pusę greičio ruožo. Sportininką apžiūrėjo medikų komanda ir nusprendė jį transportuoti į ligoninę. Įtariama, kad motociklininkas patyrė kaklo traumą.

Šis sportininkas 2020 metais tapo pirmuoju Dakaro nugalėtoju iš Amerikos ir nutraukė 18 KTM pergalių seriją.

Laisvydas Kancius ir toliau išlaikė stabilumą

Laisvydas Kancius pasiekė antradienio greičio ruožo finišą, kuris dėl liūčių buvo perkeltas į 377 trasos kilometrą. Preliminariais duomenimis, sportininkas šiandien finišavo penktas.

Bendroje įskaitoje jo pozicija turėtų nesikeisti ir išlikti penktoje ATV klasės vietoje.

Automobilių klasės lyderis susidūrė su sunkumais

Iki trečiojo greičio ruožo automobilių įskaitoje lyderiavo ispanas Carlosas Sainzas su „Audi“. Tačiau po ketvirtojo kelio taško jis ilgam sustojo. Pirminiais duomenimis, dėl smūgių į akmenis jis apgadino savo bolido pakabą ir remontui sugaišo beveik keturias dešimtis minučių. Galiausiai jis sutrumpintą greičio ruožą baigė lyderiui nusileisdamas beveik valandą.

Po šios dienos ispanui teks atsisveikinti su lyderio vaidmeniu skaičiuojant visų įvykusių greičio ruožų rezultatus. Į pirmą poziciją turėtų šoktelėti katarietis Nasseras Al-Attiyah.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas