Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penki svarbiausi vienuoliktojo Dakaro ralio etapo įvykiai

Vienuoliktasis ir dvyliktasis Dakaro ralio etapai sujungti į maratoninį ruožą. Tai reiškia, kad komandos po šios, „Empty Quarter“ dykumoje praleistos dienos neturės galimybės sulaukti mechanikų pagalbos. Išimtis tik tos ekipos, kurios savo mechanikus yra registravusios kaip sunkvežimių įskaitos dalyvius. Plačiau apie esminius šios dienos įvykius skaitykite šiame tekste.
Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza
Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza / Vytauto Dranginio nuotr.

Visos Dakaro naujienos vienoje vietoje (spauskite čia)

Vaidotas Žala sustojo dėl pavarų dėžės gedimo

Vaidotui Žalai šis greičio ruožas nieko blogo nežadėjo. Dieną jis pradėjo iš rikiuotės gilumos, tačiau kurį laiką jo rezultatas buvo tarp penkių geriausių. Tačiau tuomet „Teltonika Racing“ ekipa sustojo. Pasirodo, jų „Hunter“ sugedo pavarų dėžė.

Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza bus partempti į bivaką ir ten komanda priims sprendimą, ar įmanoma tęsti lenktynes remontuojant ar keičiant pavarų dėžę.

Rokas Baciuška laimėjo dar vieną greičio ruožą

Rokas Baciuška šiandien parodė čempionišką tempą ir po neutralizacijos pakilo iš septintos vietos į pirmąją.

Preliminariais rezultatais antroje vietoje liko E.Goczalo ir E.Menos ekipažas, nuo lietuvio atsilikę 37 sekundėmis. Dvi minutes nuo jų ilgiau trasoje užtruko M.Goczalas su M.Martonu ir atvažiavo treti.

Ketvirtas – C.Batista su F.Mota, nuo Roko atsilikę trimis su puse minutės.

R.Baciuška savo soc. tinkluose dalinasi, kad planą įgyvendinti pavyko. Platesnio komentaro teks palaukti, mat „Empty Quarter“ beveik nėra interneto, o ir žurnalistams negalima susitikti sportininkų maratoniniame greičio ruože.

Tomas Jančys finišavo su gedimu

Ne kartą stojęs trasoje „Mediafon“ ekipažas pasiekė finišą. Nuo lyderio jie atsiliko valanda ir 21 minute ir preliminariais rezultatais užėmė 31 vietą.

Komanda pranešė, kad sulinko motobagio viena iš traukių, todėl komanda negalėjo palaikyti greito tempo.

Auga intriga kovoje dėl antrosios automobilių įskaitos vietos

Pastaruosius keturis etapus iš eilės laimėjęs prancūzas Sebastienas Loebas, panašu, turi pagrįstų ambicijų pakilti į antrąją poziciją automobilių įskaitoje. Nors lyderiaujančio Nassero Al-Attiyah pavyti be jo nesėkmių jau ko gero nepavyks, bet dėl antrosios vietos pasaulio ralio čempionas pakovoti gali.

Joje šiuo metu rikiuojasi Dakaro ralio debiutantas, brazilas Lucasas Moraesas. Jis visiems tapo tikra staigmena, nes nuolatinis stabilumas net ir nelaimėjus nė vieno greičio ruožo jam dabar leidžia džiaugtis antra vieta. Tačiau į nugarą jam kvėpuojantis Sebastienas Loebas dabar darys viską, kad per likusias dienas panaikintų dešimties minučių atsilikimą. Kol kas jam tai sekasi puikiai.

Lietuvių sunkvežimis – TOP15

Lietuvių komanda „Constra Racing“ sunkvežimių įskaitoje šiandien finišavo 14-oje vietoje. Tokį rezultatą galima vadinti pozityviu, kadangi ekipa ir vėl turėjo techninių problemų su sunkvežimio galia. Apie tai dar neutralizacijos zonoje pranešė ekipažo inžinierius Tomas Gužauskas.

Trijulė per įvykusius greičio ruožus jau susitaikė su tuo, kad šiais metais techninės problemos jiems neleis parodyti viso potencialo. Vaidotas Paškevičius per poilsio dieną sakė, kad antroje ralio dalyje važiuos tokiu tempu, kad pasiektų finišą ir, jei reikės, pagelbės kitiems dalyviams. Tą šiandien „Constra Racing“ ekipažas ir darė.

Jie matė ir trasoje sustojusį ir pagalbos laukiantį Vaidotą Žalą. „Constra Racing“ trijulė nedvejodama sustojo prie tautiečio, tačiau niekuo padėti negalėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas