Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktą Dakaro etapą sėkmingai įveikęs Laisvydas Kancius: nuovargėlio jau yra

Ketvirtadienį Laisvydas Kancius sėkmingai įveikė dar vieną – jau penktąjį – Dakaro greičio ruožą. Po finišo jis neslėpė, kad nuovargis jau jaučiamas, tačiau šypsena vis tiek švietė jo veide. Preliminariai jis buvo ketvirtas, bendroje įskaitoje jo rezultatas trečias.

„Gera diena rezultatų prasme“, – iš karto po finišo pasidžiaugė lietuvis

Penktasis greičio ruožas Laisvydui Kanciui praėjo sklandžiai ir be didesnių incidentų. Šiandien Laisvydas finišavo ketvirtoje vietoje ir toliau užtikrintai žengia trečias bendroje įskaitoje.

„Geras greičio ruožas, fainas. Pradžioje toks žaismingas, bet tik iš pradžių. Šiaip visą dieną vien kopos buvo, jau paskutiniai 150 km visiškai žudė, atėmė visas jėgas“, – kalbėjo lenktynininkas.

Šiandien greitai po starto klaipėdietis pasivijo keturračių lyderius ir, nenorėdamas jų paleisti, turėjo gerokai spausti. Laimei, greičio ruožas buvo kiek trumpesnis negu ankstesni, tačiau jis tikrai nebuvo lengvesnis, nes visą greičio ruožą buvo ištisai vien tik smėlis ir kopos.

„Kai važiuoji 10 km, tai viskas gerai, bet kai 350 km, tai jau... nieko lengvo nebėra. Ralinį ruožą daug fiziškai lengviau. O čia šuoliai, šuoliai, šuoliai. Ir didelių kopų, kur reikia leistis nuo stačių, ir mažyčių tramplynų“, – sakė L.Kancius.

Jis juokėsi, kad savijauta gera, bet „nuovargėlio yra, reikia pripažinti“. Tačiau sakė laukiantis ne poilsio dienos, o Dakaro finišo.

Rytoj sportininkai paliks Hailo bivaką ir patrauks tolyn į Saudo Arabijos gilumą – Al Duwadimi link. Visų dalyvių laukia ilgas, net 467 km greičio ruožas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas