Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmame „FIM MiniGP Baltic Series“ etape lietuvis lipo ant podiumo

Praėjusį savaitgalį Aravete (Estija) trasoje startavo „Baltijos Minimoto čempionatas“. Ši nauja varžybų serija skirta įvairioms vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų mini motociklų klasėms, kurių dalyviai lenktyniauja kartodromuose.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.

Šių metų sezoną sudaro penki etapai - du Estijoje, du Lietuvoje ir vienas Latvijoje. Kiekvieno etapo metu organizuojamos dvejos kiekvienos klasės lenktynės. „Baltijos Minimoto čempionato“ rėmuose šiais metais startavo „FIM MiniGP Baltic Series“ vaikų varžybos, kuriose vienodais „Ohvale“ motociklais varžosi vaikai nuo 10 iki 14 metų.

Pirmas dvi vietas užėmę talentai sezono pabaigoje keliaus į Ispaniją, kur finaliniame „FIM MiniGP“ pasaulio čempionato etape (sutaps su „MotoGP“ etapu) varžysis kartu su kitais talentais iš viso pasaulio.

Kaip sekėsi lietuviams?

Pirmame „Baltijos Minimoto čempionato“ etape dalyvavo 9 sportininkai iš Lietuvos, 24 iš Latvijos ir 30 iš Estijos. Lietuvių rezultatai pradžiugino.

Dėl kelialapio į finalinį pasaulio čempionato etapą Ispanijoje („FIM MiniGP Baltic Series“ klasė) besivaržančių jaunųjų talentų tarpe Dominykas Razmislavičius pasiekė antrąją vietą.

SM65 klasėje prieš vyresnius varžovus važiavęs Vytis Sabaliauskas užėmė trečią vietą. Dar geriau jam sekėsi „Minimoto Kids“ klasėje, kur pirmose lenktynėse jis nuo pat pradžių pabėgo toli į priekį ir užtikrintai laimėjo. Minėtoje klasėje jis neužėmė prizinės vietos tik dėl to, kad jam prieš startą antrose lenktynėse sugedo motociklas. Jei ne gedimas, įspūdingą tempą rodęs Vytis būtų vėl lengvai laimėjęs.

G.Viskantas laimėjo klasėje

Iš lietuvių tarpo vienintelis Gerardas Viskantas laimėjo „Minimoto 160 Junior“ klasėje.

Julius Jasinavičius Minimoto 160 klasėje pasiekė antrą vietą

Deividas Valančius „Minimoto 160 open“ klasėje irgi užtikrintai rodė trečią (pagal greitį) tempą ir pirmose lenktynėse finišavo P3, tačiau antrose varžybose ratu lenkdamas lėtesnius sportininkus krito ir dėl to prarado daug laiko. Dėl ko galutinėje klasės įskaitoje nukrito iki šeštos pozicijos.

Antrasis čempionato etapas bus surengtas birželio 29 dieną „Bikernieki“ trasoje Latvijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas