Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmasis Maroko ralio greičio ruožas: kaip sekėsi lietuviams?

Visi septyni Lietuvos atstovai pirmadienį startavo pirmajame „Rallye du Maroc“ 180 km greičio ruože.
Rokas Baciuška Maroko ralio prologe
Rokas Baciuška Maroko ralio prologe / Komandos nuotr.

Iš vakaro jie turėjo pervažiuoti Zagoroje esantį bivaką. Taigi daug laiko poilsiui nebuvo.

Rezultatus sekite čia.

Rokas Baciuška: trukdė dulkės ir smulkios klaidos

Rokas Baciuška 1-ąjė GR įveikė per 2:26:54.

„Likome 7-ti bendroje „Challenger“ įskaitoje, pakilome per dvi pozicijas. Gavome dulkių, jos mus sulėtino. Ir padarėme kelias nedideles navigacines klaidas, kas taip pat šiek tiek atsispindėjo galutiniame laike.

Nuo lyderio atsilikome 6 min. ir 36 sek., o nuo pagrindinio konkurento, argentiniečio, taip pat kovojančio dėl pasaulio čempiono titulo – 47 sekundėmis. Rytoj statuosime iš geresnės pozicijos.

Laikome savo tempą, neleidžiame užvaldyti emocijoms ir per daug „nesiduodame“. Kaip ir minėjau, mūsų tikslas – finišuoti saugiai, todėl stengiamės išlaikyti stabilumą. Bendroje čempionato įskaitoje turime 44 taškų pranašumą, tad viskas mūsų rankose ir, žinoma, mūsų technikos bei inžinierių rankose. Pažiūrėkim, ką atneš rytojus!“, – komentavo finiše Rokas Baciuška.

Antanas Kanopkinas kapojosi su pagrindiniu konkurentu ir techniniais gedimais

„CFMOTO hunder RT“ atstovaujantis keturratininkas Antanas Kanopkinas dar turi teorinių šansų pasaulio čempionate pakilti iki trečios vietos. Bet tam reikėtų aplenkti lenką K.Wisniewskį. Ir, žinoma, finišuoti. GR1 Antanas finišo liniją kirto antras, atsilikdamas 29 min.

„Labai sunki diena – daug techninių nesklandumų. Dieną pradėjau be vairo stiprintuvo. Norint suprasti ką tai reiškia siūlau tiems, kas turi keturratį, ištraukti saugiklį, atsakingą už šią sistemą ir pabandyti pravažiuoti slalomą kur nors žvyro karjere. Jau vien tai atėmė labai daug jėgų ir energijos“, – grįžęs į bivaką kalbėjo „CFMOTO Thunder Racing Team“ pilotas. Plačiau skaitykite čia.

Nerimantas Jucius tikėjosi tvarkingai „švariai“ suvažiuoti

Prieš startą Nerimantas Jucius akcentavo, kad vakarykštis pervažiavimas iš bivako į bivaką buvo ilgas, o šio ryto kelionė iki starto truko dar 110 km. Iš viso – 172 km pervažiavimų.

VIDEO: Nerimanto Juciaus startas Rallye du Maroc

Tačiau tokie trikdžiai Nerimantui nesutrukdė. Iš 101 motociklininko Rally2 kategorijoje jis finišavo 17-as. Nuo lyderio B.Coxo Nerimantas atsiliko kiek daugiau nei 32 min.

Arūno Gelažninko mokiniai

Greičiausiai iš „AG Dakar School“ motociklininkų važiavo Modestas Siliūnas, besiruošiantis jau antrajam savo Dakarui. Jis finišavo 44-as (iš 101). Nuo lyderio atsiliko 1 val.

7 min. lėtesnis buvo E.Sokolovskij (50-tas), toliau – S.Klevinskas (64-as), G.Šatkus (90-tas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas