Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji Europos autokroso čempionato etapo Vilkyčiuose diena klausimų pateikė daugiau nei atsakymų

Šilutės pašonėje įsikūrusiame Vilkyčių automobilių sporto komplekse šeštadienį įvyko pirmoji Europos automobilių kroso čempionato etapo diena. Jos metu dalyviai išmėgino trasą, vėliau kovojo dėl kuo geresnio rato įveikimo laiko, o galiausiai stojo prie starto pirmosioms kvalifikacinėms kovoms. Jose užfiksuota ir staigmenų, rašoma pranešime.
EAX etapo Vilkyčiuose pirmoji kvalifikacija
EAX etapo Vilkyčiuose pirmoji kvalifikacija / Organizatorių nuotr.

Šeštadienis Europos autokroso čempionato klasių bei Nacionalinių įskaitų dalyviams prasidėjo nuo laisvųjų važiavimų. Jų metu dalyviai turėjo progą be jokių įsipareigojimų įveikti keturis trasos ratus ir taip susipažinti du trasos konfigūracija bei danga.

Po to jų laukė chronometruojamų važiavimų sesijos, kuriose jau reikėjo demonstruoti visą arba bent jau didžiąją dalį potencialo, kadangi čia parodytas rezultatas lėmė starto pozicijas pirmoje kvalifikacijoje. Ji buvo surengta tą patį vakarą. Jei Europos autokroso čempionato klasių dalyviai turėjo vieną kvalifikaciją, tai Nacionalinių įskaitų dalyviams jas reikėjo įveikti dvi.

VIDEO: FIA EUROPEAN AX CHAMPIONSHIP, ROUND 3, VILKYČIAI LITHUANIA. DAY 1 HIGHLIGHTS.

Europos autokroso čempionato klasėje „Junior Buggy“ šeštadienis geriausiai klostėsi čekui Filip Durt. Jis laimėjo pirmąją kvalifikaciją ir už savęs paliko dar 12 oponentų. Antrą rezultatą čia pademonstravo olandas Nathan Ottink. Etapo Bauskėje laimėtojas Arnošt Florian šįkart buvo trečias. Du bagiai šioje klasėje pirmosios kvalifikacijos neįveikė dėl patirtų gedimų.

Klasėje „Buggy 1600“ didesnių staigmenų nebuvo. Geriausiai pirmąją varžybų dieną pabaigė čekas Jakub Novotny. Vokietis Markus Wibbeler finišavo antras, o trečią poziciją užfiksavo olandas Styn Jaspers. Šioje klasėje lenktyniavo ir trys lietuviai. Geriausiai sekėsi Kęstučiui Krakiui. Jo rezultatas klasifikuojamas 17-oje vietoje. 21-oje vietoje šeštadienį pabaigė Saulius Žunda, o Tomas Skrodenis iš varžybų pasitraukė sugedus jo bagio varikliui.

„Super Buggy“ įskaitoje šeštadienį nenugalimas buvo bagį su keturių litrų darbo tūrio BMW varikliu vairavęs čekas David Horak. Jo tautietis Petr Nikodem finišavo antras, o trečioje vietoje įsitvirtino olandas Mike Bartelen, į kurio bagį sumontuotas keturių litrų variklis, paimtas iš „Porsche“.

Nacionalinių klasių dalyviai šeštadienį įveikė ne vieną, o dvi kvalifikacijas. Rytoj jų laukia trečioji, o tuomet – pusfinaliai ir finalai. Nacionalinėje klasėje 1600-2000 šiandien greičiausias buvo Edvinas Miknius. Arnas Kanapeckas po atkaklios kovos su varžovais bus priverstas per naktį tiesinti aplamdytą kėbulą, tačiau jo rezultatas klasifikuojamas antroje vietoje. Trečią poziciją įtvirtino Mindaugas Kanapackis.

Nacionalinėje „SuperCars“ įskaitoje niekam vilčių pirmąją dieną nepaliko Vytautas Valukonis, vairavęs „Mitsubishi Lancer EVO“. Antrą rezultatą užfiksavo publikos numylėtinis, itin dailiu „Lada“ automobiliu lenktyniavęs Donatas Krasauskas. Žilvinas Astrauskas įsitvirtino trečioje vietoje, nors per naktį jo mechanikai turės dirbti prie piloto „Audi TT“, kadangi atsirado problemų su reduktoriumi.

Pasibaigus lenktynėms pirmoji varžybų diena buvo vainikuota koncertu, į kurį patekti galėjo visi žiūrovai, turintys bilietus į varžybas. Jis vyko dalyvių parke, tad čia vienu metu buvo galima nušauti du zuikius – iš arti pasižiūrėti į greičiausią Europos autokroso techniką bei gerai praleisti laiką scenoje dainuojant Valdui Lacko. Vėliau sceną perėmė šių lenktynių dalyvis ir didžėjus Mareks Dainis – DJ [Ex] da Bass, kuris dalyvių parke užkūrė tikrą elektroninės šokių muzikos vakarėlį.

Sekmadienį, birželio 11 dieną veiksmas Vilkyčių autosporto komplekse prasidės nuo 9.30 val., kai prie starto savo antrai kvalifikacijai rikiuosis Europos automobilių kroso čempionato dalyviai. 10 val. trasą perims Nacionalinių klasių sportininkai, startuosiantys trečioje kvalifikacijoje. Po jų 11 val. vėl startuos Europos autokroso čempionato bagiai, kurie varžysis trečioje kvalifikacijoje.

12.30 val. numatytas iškilmingas renginio atidarymas, kuriame visi dalyviai apvažiuos garbės ratą Vilkyčių trasoje. Parado rate pasirodys ir senovinių automobilių parodos dalyviai, kurių technika visą dieną iš arti bus galima apžiūrėti trasos prieigose vyksiančioje parodoje. 13.30 val. numatyti Nacionalinių klasių pusfinalių važiavimai. 14 val. pusfinaliuose pasirodys ir Europos automobilių kroso čempionato dalyviai.

Didžioji varžybų savaitgalio kulminacija prasidės 15 val. kai prie starto savo lemiamam mūšiui stos Nacionalinių klasių dalyviai. Iš karto po jų, 15.30 val. numatyti ir pagrindiniai Europos autokroso čempionato klasių finalai.

Galiausiai viską vainikuos iškilminga apdovanojimų ceremonija, kurios metu suplazdės nugalėtojų šalių vėliavos ir nuskambės nacionaliniai himnai. Apdovanojimai numatyti 17 val.

Daugiau informacijos apie artėjantį FIA Europos automobilių kroso čempionato etapą, bilietus kainas ir kitą informaciją galima rasti organizatorių „Facebook“ puslapyje ir http://www.askvilkyciai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas