Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po azartiškų „Dream 2 Drive“ užduočių – nauji čempionato lyderiai

16 greičiausiųjų „Dream 2 Drive“ atrankos dalyvių savaitgalį naujo tipo testuose kovojo dėl svarbių taškų pakeliui į finalą. Per vieną dieną jie turėjo įrodyti, kad geba vairuoti tikrą lenktynių automobilį trasoje, lenktynėms yra pasiruošę fiziškai ir psichologinių testų metu turėjo atskleisti, jog turi čempionišką mąstymą.
„Dream 2 Drive“
„Dream 2 Drive“ / Organizatorių nuotr.

Dalyviai buvo pasiskirstyti į dvi grupes. Viena važiavo į Šiaulių darbo rinkos mokymo centro autodromą, kita – į „Fitness For Race“ akademiją Kaune. Po bandymų grupės apsikeitė. Iš viso per dieną įvyko 3 įskaitiniai testai, kurie kaupia bendrą taškų kraitį kelialapiui į finalą. Į jį pateks po 4 geriausiai pasirodžiusius lenktynininkus iš kiekvienos grupės.

Pirmas kartas lenktynių trasoje

Šiauliuose pretendentų į „Dream 2 Drive“ čempionatą laukė tikras lenktynėms ruoštas „Dream 2 Drive Junior“ komandos „Volkswagen Sciroco GT24“ automobilis. Būtent tas, kuris pernai komandą atvežė į pergalę „Fast Lap“ Naktinėse lenktynėse. Šiaulių darbo rinkos mokymo centro autodrome organizatoriai trasos konfigūraciją sudėliojo taip, kad ji nebūtų itin greita, bet reikalautų grynų vairavimo įgūdžių. Dalyviai pirmuosius du ratus važiavo su šio projekto iniciatoriumi ir „Dream 2 Drive Pro“ komandos pilotu Tauru Tunyla. Vėliau sekė du įskaitiniai važiavimai, kai pretendentai trasoje paliekami vieni. Į galutinį rezultatą įtraukiamas šių dviejų ratų laikų vidurkis.

Organizatorių nuotr./Neste „Dream 2 Drive“ čempionato akimirkos
Organizatorių nuotr./Neste „Dream 2 Drive“ čempionato akimirkos

Pirmiausiai prie starto stojo I grupė. Joje įtampos buvo daugiausiai, nes čia startavo kvalifikacijos lyderis Edvinas Žadeikis. Vis dėlto greičiausias tą kartą buvo Algirdas Sabutis. Jo vidutinis dviejų ratų laikas – 57.250 sekundės ir jis surinko 10 taškų. E.Žadeikis nuo jo atsiliko visai nedaug (57.330 s) ir gavo 8 taškus. Trečias finišavo Kristijonas Plioplys, 57.880 s ir 7 taškai. Likę I grupės dalyviai išsidėstė taip:

4. Justas Piriniauskas, 59.460, 6 tšk.

5. Dominykas Eičinas, 59.540, 5 tšk.

6. Justinas Saldukas, 59.625, 4 tšk.

7. Lukas Drungilas, 59.905, 3 tšk.

8. Vytautas Sabutis, (neįskaityta, paskutinis ratas nebuvo įveiktas), 2 tšk.

Antroji grupė buvo žymiai greitesnė. Čia netikėtai pats pirmas buvo estas Urmas Riis. Jis pademonstravo vidutinį 54.890 sekundės laiką. Netikėtumas tame, kad prieš bandymus jis dar turėjo važiuoti daugiau nei 6 valandas iki Lietuvos, o tarp TOP16 dalyvių buvo priešpaskutinis. Jo laikas tikroje trasoje buvo geriausias iš visų 16 dalyvių. Su tikru automobiliu labai gerai jautėsi Simonas Urbonas – 55.425 sekundės ir 8 taškai. Rezultatas pernelyg nestebino, nes dalyvis ne kartą yra važiavęs „Fast Lap“ lenktynių „Time Attack“ serijoje su gatviniu „Subaru WRX“ automobiliu. Trečias šioje grupėje buvo Povilas Klimanskas 56.805 sekundės ir 7 taškai. Kiti II grupės dalyviai pasirodė taip:

4. Gvidas Okas, 57.970, 6 tšk.

5. Matas Mendelis, 58.000, 5 tšk.

6. Ernestas Andrijauskas, 59.185, 4 tšk.

7. Marijus Bielskus, 1:02.135, 3 tšk.

8. Tauras Gudinavičius, 1:03.270, 2 tšk.

Organizatorių nuotr./Neste „Dream 2 Drive“ čempionato akimirkos
Organizatorių nuotr./Neste „Dream 2 Drive“ čempionato akimirkos

Raumenų neprireikė

Kaune dalyviams „Fitness For Race“ akademijos treneris ir įkūrėjas Mindaugas Pocius paruošė fizinius testus. Dalyviai nusiteikė rimtai paprakaituoti, o pirmąją vietą iš anksto prognozavo Edvinui Žadeikiui, kuris yra teniso treneris. Vis dėlto pratimai leido geriau įsitikinti būsimų lenktynininkų gebėjimu laikyti pusiausvyrą ir greitai orientuotis aplinkoje. Jie turėjo mušinėti į žemę greitai kryptį keičiantį kamuoliuką, ant sienos ieškoti skaičių sekos, laikyti balansą ant specialios lentelės ir atlikti kitus didelio susikaupimo reikalaujančius pratimus.

Organizatorių nuotr./Neste „Dream 2 Drive“ čempionato akimirkos
Organizatorių nuotr./Neste „Dream 2 Drive“ čempionato akimirkos

Visų nuostabai I grupėje triumfavo Justas Pirinauskas už savęs palikęs E.Žadeikį. Jie atitinkamai išsinešė 10 ir 8 taškus. Trečią vietą grupėje ir 7 taškus rungtyje gavo Lukas Drungilas. Likę I grupės dalyviai po užduoties surinko po tiek taškų:

4. Dominykas Eičinas – 6 tšk.

5. Algirdas Sabutis 5 tšk.

6. Justinas Saldukas 4 tšk.

7. Kristijonas Plioplys 3 tšk.

8. Vytautas Sabutis 2 tšk.

II grupėje dalyviai beveik apsivertė „aukštyn kojomis“, lyginant su vairavimo užduoties rezultatais. Geriausia reakcija pasižymėjo Ernestas Andrijauskas, Gvidas Okas ir Matas Mendelis. Jie atitinkamai surinko 10, 8 ir 7 taškus. Likusių taškų dalybos atrodė taip:

4. Urmas Riis – 6 tšk.

5. Tauras Gudinavičius 5 tšk.

6. Povilas Klimanskas 4 tšk.

7. Simonas Urbonas 3 tšk.

8. Marijus Bielskus 2 tšk.

Tokių klausimų nesitikėjo

Trečioji užduotis dalyvius gerokai nustebino. Psichologinių testų metu jie tikėjosi klausimų, susijusių su situacijomis ir veiksmais trasoje. Tačiau bene daugiausiai greitų lenktynininkų Lietuvoje išugdęs automobilių sporto psichologas Jonas Dereškevičius tikrino dalyvių čempionišką mentalitetą. Testas bandė išaiškinti, kaip kryptingai dalyviai siekia tikslų, kokiais būdais tobulėja ir kaip leidžia laisvalaikį.

Įvertinęs visus atsakymus, J.Dereškevičius nusprendė, kad I grupėje stipriausia čempioniška gyslele pasižymi L.Drungilas, J.Saldukas ir A.Sabutis. Už tai jie atitinkamai į savo kraitį gavo 10, 8 ir 7 taškus. Kiti grupės nariai pasirodė taip:

4. Justas Pirinauskas – 6 tšk.

5. Edvinas Žadeikis 5 tšk.

6. Vytautas Sabutis 4 tšk.

7. Dominykas Eičinas 3 tšk.

8. Kristionas Plioplys 2 tšk.

Organizatorių nuotr./Neste „Dream 2 Drive“ čempionato akimirkos
Organizatorių nuotr./Neste „Dream 2 Drive“ čempionato akimirkos

II grupėje labiausiai psichologiškai čempionais tapti buvo pasiruošę T.Gudinavičius, E.Andrijauskas ir M.Bielskus. Jie atitinkamai po testų išėjo su 10, 8 ir 7 taškais. Kiti grupės nariai pasirodė taip:

4. Simonas Urbonas – 6 tšk.

5. Urmas Riis 5 tšk.

6. Gvidas Okas 4 tšk.

7. Povilas Klimanskas 3 tšk.

8. Matas Mendelis 2 tšk.

Atgal prie simuliatorių

Savaitgalį dalyviai grįš į savo komforto zoną. Savo grupėse jie lenktyniaus sprinto tipo lenktynėse virtualiose trasose. Kiekviena grupė važiuos po du kartus, o lenktynininkai galės surinkti maksimalų 20 taškų kiekį, kuris prisidės prie dabar turimų. Į finalą pateks po 4 geriausius dalyvius iš kiekvienos grupės. Kol kas pagal taškus I grupė atrodo taip:

  1. Algirdas Sabutis – 22 tšk.

  2. Justas Pirinauskas – 22 tšk.

  3. Edvinas Žadeikis – 21 tšk.

  4. Lukas Drungilas – 20 tšk.

  5. Justinas Saldukas – 16 tšk.

  6. Dominykas Eičinas – 14 tšk.

  7. Kristijonas Plioplys – 12 tšk.

  8. Vytautas Sabutis – 8 tšk.

Tuo tarpu II grupėje situacija tokia:

  1. Ernestas Andrijauskas – 22 tšk.

  1. Urmas Riis 21 tšk.

  2. Gvidas Okas 18 tšk.

  3. Tauras Gudinavičius 17 tšk.

  4. Simonas Urbonas – 17 tšk.

  5. Povilas Klimanskas 14 tšk.

  6. Matas Mendelis 14 tšk.

  7. Marijus Bielskus – 12 tšk.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas