Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Graikijos WRC ralyje D.Sordo prarado lyderio poziciją, o E.Evansas net vertėsi

Kaip ir penktadienį, šeštadienį Graikijos WRC ralis irgi priminė išgyvenimo lenktynes. Ralistai vertėsi, pramušinėjo padangas ir vienas po kito traukėsi iš kovos dėl aukščiausių pozicijų.
WRC organizatorių „facebook“ tinkle patalpinta nuotrauka
D.Sordo automobilis. WRC organizatorių „facebook“ tinkle patalpinta nuotrauka

Dienos apžvalga

Dieną nesėkmingai pradėjo tuo metu ralyje pirmavęs O.Tanakas, kuris SS7 ruožo metu pramušė net dvi padangas. Tuo pasinaudojęs D.Sordo tapo nauju ralio lyderiu. Vis dėl to pirma vieta ispanas ilgai nepasidžiaugė. Jau kito GR metu nusimontavus jo automobilio padangai, į P1 bendroje įskaitoje palypėjo sezono lyderis T.Neuville. Po sėkmingai susiklosčiusių aplinkybių, belgas ėmė važiuoti daug atsargiau, stengdamasis apsaugoti brangius šeštadienio įskaitos taškus.

SS11 vertėsi E.Evansas

Nors ir T.Neuville finišavo tik trečias, padidino savo pranašumą bendroje įskaitoje prieš D.Sordo (SS11 buvo P6) iki 52,6 sek.

A.Fourmaux šio GR metu pramušė padangą, tačiau vis vien labiausiai nepasisekė Elfynui Evansui, kuris šio ruožo metu vertėsi.

Žemiau galite peržvelgti avarijos vaizdo įrašą.

SS10

Šiame GR tartum iššovė jame laimėjęs O.Tanakas. Vis dėl to po D.Sordo bėdų intriga ralyje sumažėjo iki minimumo.

Ralio lyderis T.Neuville prieš D.Sordo (P2 ralyje) po SS10 pirmavo 40 sek.

„Aš tik stengiuosi išvengti rizikų ir važiuoti kiek galima atsargiau“, - po finišo pripažino T.Neuville.

SS9 Vėl pasikeitė ralio lyderis

Šį sykį atėjo jau D.Sordo eilė. Nusimontavus jo automobilio padangai buvo apgadintas visas jo automobilio dešinės pusės galinis ketvirtis ir dėl to praradęs 50 sek., jis turėjo užleisti ralio lyderio poziciją T.Neuville.

SS8

Šiame ruože laimėjo suremontuotu automobiliu važiuojantis S.Ogier, tačiau kur kas svarbesnėje kovoje dėl ralio lyderio pozicijos D.Sordo (P2 ruože) 3,1 sek. aplenkė T.Neuville (P3 ruože).

Tokiu būdu patyręs ispanas padidino savo persvarą bendroje įskaitoje iki 10,3 sek.

SS7 Bėdos ištiko iš O.Tanaką

Jei dar vakar O.Tanakui šypsojosi sėkmė, kai daug laiko praradus Sebastienui Ogier, estas tapo ralio lyderiu. Šeštadienį bėdos ištiko jau ir Ottą.

Pramušęs iš pradžių vieną, o po dar ir antrą padangą jis keičiant ratus sugaišo viso apie keturias minutes ir dėl to prarado lyderio poziciją.

Po „Hyundai“ komandos draugo nesėkmės į P1 bendroje įskaitoje pakilo D.Sordo.

Vienintelis žmogus, kuris šeštadienį dar galėjo konkuruoti su D.Sordo buvo T.Neuville. Jis po šio GR nuo ispano bendroje ralio įskaitoje atsilikinėjo tik 7 sek.

Įdomu ir tai, jog penktadienį spaudos konferencijos metu S.Ogier patraukė T.Neuville per dantį sakydamas, kad šis nustotų verkti dėl sunkumų valant kelią.

„Startavę antri mes per vos keturis ruožus jį aplenkėme 45 sek. Manau jam reiktų nustoti verkti ir geriau pasimokyti kaip reikia važiuoti startavus pirmam“, - sakė S.Ogier.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas