Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po varginančio naktinio greičio ruožo Breslau ralyje Arūnas Gelažninkas sulaukė plojimų

Arūnas Gelažnininkas buvo vienas pirmųjų sportininkų kuriam pavyko finišuoti ir išspręsti sudėtingą navigacijos uždavinį. Šiuo metu jis pirmas, o artimiausią varžovą lietuvis lenkia maždaug valanda, rašoma pranešime.
Breslau ralis
Breslau ralis / Komandos nuotr.

Kol kas tiksliai neaišku kiek, nes dar nesuskaičiuoti baudos taškai. Pagrindinis varžovas Olandas Wesley Pittens naktį nerado nė vieno punkto. Tuo metu, kai Arūnas kirto finišą, bivuake laukę žmonės, pasitiko jį palaikančiais švilptelėjimais ir plojimais.

Vis dėlto, naktinis greičio ruožas buvo įveikiamas ne visiems. Kiti sportininkai pasirinko paprastesnį kelią ir neįveikę trasos grįžo tiesiai į bivuaką. Dulkės ir tamsa trukdė naviguoti, bet kantrybė stipriausius dalyvius atvedė į finišą.

Įprastai vidutinis greitis, kuriuo šiame ralyje važiuoja motociklininkai, yra apie 60 km/h. Naktį vidutinis greitis siekė vos 40 km/h.

„Naviguoti buvo labai sunku, bet rezultatas geras. Todėl esu labai labai patenkintas. Penktame kilometre susitikau savo konkurentą, privažiavo keturračių, galvojau važiuosiu paskui. Bet neįmanoma. Tokios dulkės, kad matai tik du metrus į priekį. Tai negali priartėti prie greičiau važiuojančių. Pakeliui sutikom stovinčių žmonių, kurie klausė kaip grįžt namo, buvo pasimetę“, – pasakoja Arūnas.

Tiesa vakar dienos greičio ruožuose Arūnas turėjo šiokių tokių problemų su kelio knyga.

„Atsikabino kelio knygos laikiklis. Viskas pradėjo kalatotis, buvo sunku sužiūrėti kur važiuoti, bet galiausiai viskas baigėsi gerai“, – sako Arūnas.

AG DAKAR SCHOOL mokinys, tokių ralių naujokas Modestas Siliūnas taip pat tilpo į laiko normą ir įveikė tamsųjį ruožą.

„Čia buvo kažkas iš kosmoso srities. Mes važiavom beveik tris valandas. Naktį. Iš pradžių baisiai pasimetėm, po to atradom teisingą kelią, vėliau vėl pasimetėm. Kažkas tokio! Man buvo labai sudėtinga“, – įspūdžiais dalinosi Modestas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito