Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 07 /10:44

Prancūzijos vyriausybė: svarstoma galimybė atšaukti Dakaro ralį po automobilio sprogimo

Kaip praneša AFP, Prancūzijos vyriausybė svarsto galimybę atšaukti Dakaro ralį, prokurorams tiriant Saudo Arabijoje įvykusį sprogimą, kurio metu sprogo automobilis ir buvo sunkiai sužalotas prancūzas vairuotojas Philippe'as Boutronas.
Philippe'as Boutronas
Philippe'as Boutronas / MFE nuotr.

Apie tai penktadienį pranešė užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas.

„Manėme, kad galbūt geriausia būtų atsisakyti šio sporto renginio... klausimas lieka atviras“, – BFM televizijai sakė ministras ir pridūrė, kad „tai galimai buvo teroro išpuolis prieš Dakarą“.

Kaip 15min rašė, automobilis, kuriuo važiavo „Sodicars“ komandos nariai, sprogo. Sprogimo metu jau 9-ajame Dakare dalyvaujantis Prancūzijos pilotas Philippe'as Boutronas patyrė sunkių kojų sužalojimų.

Pasak Dakaro ralio direktoriaus Davido Casteros, sportininkui atlikta chirurginė operacija. Ir patikslino, kad sprogimas Džidoje įvyko gruodžio 29 d.

Plačiau skaitykite čia: Mįslingas išpuolis prieš Dakaro ralio startą Džidoje: susprogdintas automobilis, vairuotojas ligoninėje.

Tiria kaip įtariamą teroro aktą

Prancūzijos prokurorai antradienį pranešė, kaip rašė BNS, pradėję įtariamo teroristinio išpuolio tyrimą po gruodžio 30-ąją Saudo Arabijoje įvykusio sprogimo, per kurį buvo apgadintas vienas Dakaro ralyje dalyvaujantis automobilis ir buvo sunkiai sužeistas vairuotojas prancūzas.

„Pradėtas pirminis tyrimas dėl mėginimo nužudyti keletą žmonių, išpuolis siejamas su teroristine grupuote“, – teigta Nacionalinės kovos su terorizmu tarnybos prokurorų pranešime.

Ten pat nurodoma, kad numanomo sprogdinimo taikiniu tapusiame automobilyje buvę visi penki žmonės, įskaitant vairuotoją, yra Prancūzijos piliečiai.

Prokurorai nepateikė išsamesnių detalių apie sprogimą Džidoje. Težinoma, kad vairuotojui P.Boutronui buvo sunkiai sužalotos kojos, jis operuotas Saudo Arabijoje, o paskui pargabentas į Prancūziją.

Ketvirtadienį P.Boutrono sūnus sakė, kad tėvo būklė pagerėjo, bet jis sunkiai sužalotas.

Dakaro ralio organizatoriai tąkart tvirtino, kad šis incidentas su lenktynėmis nesusijęs. O Saudo Arabijos tarnybos užsiminė, kad sprogimas nesiejamas su jokiais nusikalstamais veiksmais.

Tačiau Prancūzijos užsienio reikalų ministerija vėliau pakeitė savo rekomendacijas dėl lankymosi Saudo Arabijoje, kas atrodo kaip priešprieša tiek Saudo Arabijos tarnybų, tiek ralio organizatorių pareiškimams.

Būtent dėl saugumo 2009 metais Dakaro ralis iš Afrikos persikėlė į Pietų Ameriką, o nuo 2020 metų vyksta Saudo Arabijoje.

Šiemet Dakare dalyvauja rekordinis lietuvių komandų skaičius – net dešimt jų pradėjo lenktynes, tačiau anksčiau laiko jas jau baigė Laisvydas Kancius ir Benediktas Vanagas su Filipe Palmeiro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas