Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 11 /18:18

Dakare mirė žiūrovas, jį partrenkę čekai teigia įvykio nepastebėję, bet lenktynių nebetęs

Pranešama, kad Dakare ralyje žuvo žiūrovas iš Italijos Livio Fassinotti. Kaip teigiama, jį partrenkė čekų sunkvežimis, gabenamas į ligoninę žmogus mirė. Ekipažas iš Čekijos, iki trečiadienio pirmavę sunkvežimių klasėje, ralio nebetęs.
Alesio Lopraiso vairuojamas sunkvežimis Dakare
Alesio Lopraiso vairuojamas sunkvežimis Dakare / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Patvirtino organizatoriai

Kaip teigiama, 69-erių žiūrovas žuvo Dakaro ralio metu.

Nelaimė įvykio kopose, kur vienas iš dalyvių sunkvežimiu partrenkė lenktynes stebėjusį Italijos pilietį.

Įvykį patvirtino Dakaro ralio organizatoriai sausio 10-ąją. Italas žuvo 9-ojo etapo metu.

„Italų kilmės žiūrovas, buvęs ant kopos, pateko į avariją ralio trasoje. Jis buvo evakuotas medikų sraigtasparniu, bet, deja, jis mirė gabenamas į ligoninę“, – teigė organizatoriai.

Daugiau detalių jie nepateikė.

Pervažiavo sunkvežimis

Iš vaizdo įrašo matyti, kad per kopą važiavo 508 numeriu pažymėtas sunkvežimis, kuriame – ekipažas iš Čekijos. Pilotas Alesis Lopraisas trečiadienio rytą informavo, kad ketvirtadienį komanda nusprendė nestartuoti, praneša 15min žurnalistas Dakare Žilvinas Pekarskas.

Pagal taisykles, lenktynininkas turėjo sustoti po įvykio, tačiau čekas to nepadarė. Jam gali grėsti diskvalifikacija, tai paaiškės po tyrimo, kurio metu turėtų būti nustatyta, ar lenktynininkai galėjo matyti žiūrovą, važiuodami per kopą.

42-iejų A.Lopraisui tai jau 16-as Dakaras. Jis yra laimėjęs keletą greičio ruožo, o bendroje įskaitoje geriausias jo pasirodymas buvo 2007 metais, kai lenktynininkas užėmė trečią vietą sunkvežimių klasėje.

Teigia avarijos nepastebėję

A.Lopraisas socialiniuose tinkluose paskelbė vaizdo įrašą, kuriame kalba apie įvykį ir parodė vaizdo įrašus - tiek padarytus kitų žiūrovų, tiek iš suknvežimio.

„Man labai gaila ir tai mane lydės iki mano gyvenimo galo“, – kalbėjo čekų lenktynininkas, tikindamas, kad jis susidūrimo net nepastebėjo.

Kaip teigė čekas, žiūrovas stovėjo už kopos ir ekipažas jo nematė.

„Norėčiau nusiųsti savo užuojautą žuvusiojo šeimai, artimiesiems ir draugams“, – kalbėjo A.Lopraisas, būtent antradienį šventęs savo 43-ąjį gimtadienį.

Komanda iš organizatorių teigia gavusi žinių, kad šis žmogus praėjus maždaug 2-3 valandoms po avarijos pasijuto blogai, o gabenamas į ligoninę patyrė širdies smūgį.

Pats A.Lopraisas sako apie įvykį sužinojęs jau bivake eidamas miegoti. Jis tikina, kad dėl nelaimės kaltas jis, nes tai jis vairavo automobilį.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Alesio Lopraiso ekipažas Dakare
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Alesio Lopraiso ekipažas Dakare

„Bet turiu pasakyti, kad aš to nenorėjau ir nemačiau. Mano kolegos iš ekipažo irgi. Mes turime vaizdo įrašus iš sunkvežimio, kurie tai įrodo. Tačiau tai nekeičia fakto, kad žmogaus gyvybė užgeso“, – kalbėjo aiškiai prislėgtas A.Lopraisas.

Dakaro organizatoriai patvirtino, kad A.Lopraisas ralio nebetęs.

Šis sportas gali būti pavojingas

Lenktynininkas Benediktas Vanagas, pasidalinęs šiuo vaizdo įrašu, rašo: „Automobilių sportas gali būti pavojingas. Stovėti už kopos yra pavojinga.

Lenktynininkas atvažiuodamas į kopą nemato, kas yra už jos. Žiūrovas būdamas už kopos irgi nemato, iš kur atvažiuoja automobilis.

Pagal nepatikrintus duomenis, žiūrovas iš Italijos neišgyveno...“

Tai 70-oji auka nuo 1979 metų organizuojamame Dakaro ralyje. Tarp žuvusiųjų yra 28 dalyviai, kiti – tiesiogiai nesusiję su varžybų dalyviais žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas