Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Priešpaskutinė diena Balkanų ralyje: kraujuojančios lietuvių žaizdos

Po 7 dienų blaškantis po atokiausius Bulgarijos kampelius „Balkan offroad Rallye“ dalyviai atleido akceleratorius: jiems liko tik viena lenktynių diena, lyderiai jau beveik aiškūs – motociklų klasėje užtikrintai pirmauja lietuvis Arūnas Gelažninkas, o persvaros tarp dalyvių tokios, kad be avarijų ir klaidų pozicijos nebepasikeis. Vis tik sunkios akmenuotos kalnų trasos dalyvių taip lengvai nepaleidžia nepareikalavę kraujo aukos.
A.Liškus
A.Liškus / Asm. archyvo nuotr.

Per 7 dienas penki „Balkan Offroad Rallye 2018“ bekelės varžybose „Enduro“ motociklais dalyvaujantys lietuviai jau įveikė daugiau nei pusantro tūkstančio kilometrų atokiausiose Bulgarijos vietovėse išraizgytais greičio ruožais.

Sudėtingos trasos, paini navigacija per savaitę jau išaiškino kas yra kas: dalyvius vieną nuo kito skiria dešimtys minučių, kartais net valandos. O sportininkams liko įveikti tik kiek daugiau nei 130 km. Daug patirties tokio „Cross Country“ tipo varžybose sukaupęs Aidas Bubinas sako, kad lenktynininkams reikia atsipalaiduoti, mat pavyti panašiai važiuojančius varžovus įmanoma tik jiems suklydus, o lekiant pamesti galvą ir suklysti pačiam bei pralaimėti lenktynes labai lengva. Taigi sportininkai priešpaskutinę dieną trasą turėjo įveikti atsargiau, sumažinę savo tempą. Tačiau Balkanai jų taip lengvai nepaleido. Jie pareikalavo lietuvių kraujo aukos.

Pirmasis į bivaką kruvina apranga grįžo Andrius Liškus, vakar du kartus virtęs nuo motociklo, o šiandien savo akrobatinę programą pakartojęs dar kartą.

„Po vakarykštės traumos važiavosi labai gerai. Deja, pirmajame priešpaskutinės dienos greičio ruože lengvai priguliau ir giliai prakirtau kairę ranką. Nutekėjo šiek tiek kraujo, tačiau gana greitai parvažiavau į finišą. Pertraukos metu medikai išplovė mano žaizdą, sutvarstė, važiavau toliau. Tempas geras, rezultatas geras, viskas gerai“, - nuotaikos ir šypsenos neslėpė A. Liškus.

Finišavęs antrajame septintosios dienos greičio ruože, Andrius buvo apžiūrėtas medikų ir išsiųstas į Bulgarijos sostinę Varną žaizdai susiūti. Lenktynininkas sakė, kad nepasiduos ir varžybas baigs.

Tuo tarpu Eugenijui Petruškevičiui situacija blogesnė ir jis nukritęs į 12 vietoje motociklų įskaitoje nusprendė pasitraukti iš varžybų, mat gero rezultato siekti jam nebeįmanoma net teoriškai.

„Turėjau kelis pramuštus ratus, dėl to stipriai nukritau rikiuotėje. Be to, esu susižeidęs koją, kurią reikia gydyti, o po motociklininko apranga ji negyja“, - kukliai atsakė kone iki kaulo kelį prasikirtęs Eugenijus.

Du lietuviai - tarp lyderių

Tuo tarpu atitinkamai pirmoje ir trečioje pozicijoje esantys Arūnas Gelažninkas bei Aidas Bubinas kartu skrieja finišo link ir tik stiprina savo pozicijas.

Dakarui besiruošiantis sportininkas net sumažinęs savo tempą ir antrame priešpaskutinės dienos greičio ruože padaręs grubią navigacijos klaidą bendrai per dieną nuo artimiausio varžovo, antroje esančio vokiečio Franko Modelio sugebėjo atsiplėšti dar 10 minučių, ir jau yra sukaupęs daugiau nei 2 valandų persvarą. Tuo tarpu Aidas Bubinas stabiliai išlieka 3 vietoje. Jeigu ne technikos gedimai, avarijos ir labai grubios klaidos, šie du tautiečiai į Lietuvą jau pirmadienį turėtų atgabenti dvi Balkanų bekelės ralio taures.

„Prieš mane esantis lenktynininkas visą iki šiol buvusią trasą yra įveikęs valanda greičiau nei aš. Sportininkas už manęs man pralaimi pusvalandį. Paskutinę dieną važiuosime tik 130 km, tad normaliai važiuojant niekas nieko pasivyti jau nebegalės. Manau, kad rytoj visi važiuos atleidę vadeles ir, jeigu iš dangaus nenukris koks nors meteoritas, taip ir finišuosime“, - lenktynių baigtį prognozavo A. Bubinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento