Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

Dar vieno Dakaro etapo nebaigęs V.Žala sakė „labanakt“, bet gali dar ištarti ir „labas rytas“

Antradienis Vaidotui Žalai ir Paulo Fiuza prasidėjo puikiai. Startavę toli nuo lyderių jie demonstravo puikų tempą ir septintame kelio taške buvo septinti. Tačiau čia graži istorija baigėsi, nes ekipažas sustojo. Praėjus kelioms valandoms Vaidotas Žala pranešė, kas ir kur juos ištiko. Vis dėlto gali būti, kad tai dar nėra šio ekipažo šių metų Dakaro pabaiga.

Visos naujienos apie Dakarą – specialioje rubrikoje.

Prie penketuko artėjęs Vaidotas Žala sustojo trasoje apie 12.30 val. Lietuvos laiku.

Netrukus sportininko socialinių tinklų paskyrose atsirado žinutė, kurioje paaiškintos priežastys.

„Gavome žinių, kad mirė Mažylio motoras. Šiandienos važiavimas baigtas“, – informavo komanda.

Truputį prieš 17 val. V.Žala paskelbė socialiniuose tinkluose įrašą apie situaciją.

„Dabar jau tikrai viskas. Labanakt.

Važiuojant pradėjo iš variklio sklisti garsai tokie, lyg kažkas plaktuku daužytų. Panašu, vienas vožtuvas pradėjo lipti lauk. Turbūt dar kiek pavažiuotume, bet tuomet pradėtų byrėti variklio turinys lauk.

Tai sustojom ir laukiam T5 sunkvežimio, nes esame labai toli nuo civilizacijos, artimiausias keliukas už 100 km. Tai tik T5 mus iškrapštys iš šitos dykumos“, – kalbėjo Vaidotas.

Žinute apie tai, kas įvyko, pasidalijo ir Paulo Fiuza: „Dakaras mums baigtas. Ačiū visiems už nuostabų palaikymą.“

Komanda pasidalino ir vaizdu, kaip buvo išgelbėti – atvažiavęs sunkvežimis nutempė juos į bivaką, skambant Virgio Stakėno dainai. Atrodo, kad bent jau humoro jausmo tai jie dykumoje nepaliko.

Vis dėlto gali būti, kad trečiadienį greičio ruože Vaidotas Žala startuos. Bivake jo automobiliui keičiamas variklis, tačiau pats lenktynininkas dar negalėjo pasakyti, ar tai reiškia, kad vėl galima bus važiuoti.

Paklaustas, ar tikisi, kad su pakeistu varikliu pavyks pasiekti paskutinio etapo finišą, V.Žala buvo atviras: „Aš jau nieko nesitikiu. Ateina diena, sėdu į mašiną ir varau. Tikėtis jau truputį vėlu.

Šiandien supratau, kas mane motyvuoja, kai yra tokios situacijos – man patinka lenkti. Šiandien daug lenkėm ir tada jaučiu vidinį norą gazuoti. Mašiną pamatai, varai, apsilenkei ir vėl...

O kai kurie nagli, nenori praleisti, tada vėl toks mūšis viduje užverda, kad dabar jau laikykis. Tai va toks papildomas užsiėmimas su savimi, kad būtų noro maksimaliai važiuoti.“

Pirmoji nesėkmė šių metų Dakare V.Žalą ištiko 48 valandų maratono metu. Tuomet ekipažas nebaigė pirmosios dienos ir pasitraukė iš kovos dėl aukštų vietų bendroje įskaitoje.

Vis dėlto jie važiavo toliau. Sekmadienio septintajame greičio ruože jie finišavo septinti. Pirmadienį, susidūrę su techninėmis problemomis, kai teko keisti generatoriaus dirželį, buvo 49-i.

VIDEO: Vaidotas Žala giria Paulo Fiuza kaip mechaniką: aš tik įrankius padavinėjau

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas