Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ralio varžybose Vokietijoje – nuotykiais pažymėtas lietuvių „Prima Line“ komandos triumfas

Praėjusį savaitgalį Vokietijoje įvyko „Lausitz Rallye“ varžybos. Jose sėkmingai pasirodė lietuvių komandos „Prima Line“ tandemas – Ovidijus Knyšius su Silverijumi Lapėnu. BMW automobiliu startavęs duetas iškovojo pergalę savo klasėje, o bendroje įskaitoje pasiekė 31-ą rezultatą tap 110-ies startavusių ekipažų.
„Prima Line“
„Prima Line“ / Komandos nuotr.
Temos: 2 Ralis Vokietija

Po finišo „Prima Line“ ekipažo šturmanas Silverijus Lapėnas sakė, kad šios varžybos pareikalavo itin didelės ištvermės tiek patiems sportininkams, tiek jų technikai. Apie tai, kad lenktynės buvo išties nelengvos byloja ir iškalbinga pasitraukimų statistika. Dėl gedimų ir avarijų finišo nepasiekė net 44 ekipažai.

Šiose varžybose Vokietijoje dalyvių laukė dešimt greičio ruožų, o paskutinieji trys buvo naktiniai. Be to, paskutiniai du greičio ruožai buvo išties ilgi – po beveik 24 kilometrus. Maža to, prieš ralį iškrito nemažai lietaus ir tai ekipažams atnešė dar daugiau papildomų iššūkių.

„Lietus ramybės nepridėjo, nes prieš varžybas lijo beveik visą naktį. Greičio ruožai tą lietų ir didelį dalyvių skaičių atlaikė labai įvairiai. Buvo ir labai gerų vietų, bet kai kur teko važiuoti taip, kad tiesiog nesustotume ir neįklimptume smėlyje“, – sakė Silverijus Lapėnas.

„Prima Line“ ekipažo šturmanas sakė, kad didžiąją lenktynių dalį savo klasėje jie su vairuotoju Ovidijumi Knyšiumi buvo atsiliekančiųjų vaidmenyje. Tačiau priekyje važiavę varžovai vienas po kito ėmė susidurti su techninėmis problemomis.

Galiausiai įvykiai susidėliojo taip, kad iškritus dviem lenkų ekipažams lietuviai iškovojo pergalę savo klasėje. Visgi mūsų tautiečiai be nuotykių taip pat neišsisuko. Buvo situacijų, kai atrodė, kad varžybos gali baigtis.

„Mūsų pasirodymas, sakyčiau, gana neblogas. Turėjome vieną incidentą. Stačiame kairiame posūkyje kažkur atsirėmė galinis dešinys ratas ir automobilį švystelėjo į priešingą pusę. Priekiu nuėjome nuo kelio. Tačiau ten nebuvo griovių ir tik pieva, pavyko tilpti tarp medžio ir krūmo.

Visgi medžio šakos ištraukė masės išjungimo rankenėlę. Iššokus atgal ant kelio mašina tiesiog užgeso. Pradėjau traukti salone esančią rankenėlę, o ten trosas užstrigęs. Pamojome žiūrovams, jie pribėgo ir ištraukė medžio šaką, kuri buvo įstrigusi ties trosu automobilio išorėje. Tik tada pavyko užvesti automobilį, tai laiko ten šiek tiek praradome. Manau, kokį 30-40 sekundžių sudeginome ir dar nuo smūgio į šakas įtrūko priekinis stiklas“, – įspūdžius pasakojo Silverijus Lapėnas.

Visgi pergalę savo klasėje iškovojusiam „Prima Line“ ekipažui nugalėtojų taurių į viršų kelti neteko. Griežta tvarka pasižymintys vokiečiai kažkokiu būdu sugebėjo į varžybas neatgabenti taurių, tad jos tiek lietuvius, tiek kitas komandas pasieks jau būnant savo šalyse.

Nepaisant šios smulkmenos duetas savo pasirodymą vertina teigiamai ir šiemet turi minčių startuoti dar vieneriose ralio varžybose Lenkijoje gruodžio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas