Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ralis „Aplink Lietuvą“: trys dienos lenktynių ir net 36 greičio ruožai

33-iąjį kartą vyksiantis ralis „Aplink Lietuvą“ – vienintelis tokio formato renginys mūsų šalyje, kai dalyviai lenktyniauja net tris dienas ir apvažiuoja visą šalį, kovodami dėl rezultato greičio ruožuose. Šįkart jų laukia net 36 startai trasose – nuo siaurų ir maksimalaus tikslumo reikalaujančių gatvių slalomų iki greitų trasų autodromuose ar kartodromuose, rašoma pranešime.
Ralio „Aplink Lietuvą 2021“ startas
Ralio „Aplink Lietuvą 2021“ startas / Algimanto Brazaičio nuotr.

Šiais metais ralis prasidės rugpjūčio 2 dieną. Dalyviai susitiks iškilmingoje ceremonijoje prie Kauno Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios, dar geriau žinomos kaip Kauno Soboras.

Būtent čia prasidės trijų dienų greičio kelionė, atskleisianti dalyvių meistriškumą 36-iuose greičio ruožuose. Po trijų dienų nuotykių ir iššūkių, ralis finišuos prie prezidentūros Vilniuje, kur greičiausiam ralio „Aplink Lietuvą“ ekipažui Lietuvos Respublikos Prezidentas įteiks Lietuvos Respublikos Prezidento taurę.

Lenktynininkai čia per tris dienas turės įveikti net 36 greičio ruožus

„Šios varžybos yra unikalios dėl kelių išskirtinių dalykų. Vienas svarbiausių dalykų yra tas, kad lenktynininkai čia per tris dienas turės įveikti net 36 greičio ruožus, kurie bus išsidėstę per įvairiausius Lietuvos miestus, autodromus ar kartodromus.

Tik čia, vieną kartą per metus, ralio maršrutas aplanko tokias lenktynių trasas, kurios yra tituluojamos kaip vienos geriausių Lietuvoje. Todėl po šių varžybų kiekvieno lenktynininko meistriškumas ir įgūdžiai tik tobulėja.

Dar vienas išskirtinumas yra tas, kad šiose lenktynėse galima dalyvauti su bet kokiu automobiliu ir visi jie ras sau atitinkančią lenktynių įskaitą. Ir nesvarbu, ar Jūsų automobilis yra ruoštas sportui ir yra su sportiniais lankais, ar automobilis yra tiesiog kiekvienos dienos transporto priemonė“, – sakė vienas iš šių varžybų organizatorių Darius Šileikis.

Ralio „Aplink Lietuvą“ programa susidaro iš trijų dienų. Kaip jau minėta, nuo ankstyvo penktadienio ryto varžybos prasidės Kaune. Iš laikinosios sostinės dalyviai pajudės į pirmuosius greičio ruožus ir dieną pabaigs Zarasų rajone. Antroji ralio diena prasidės Rokiškyje, o pasibaigs Smalininkuose aplankant Kupiškį, Panevėžį, Šiaulius, Kelmę bei Tauragę. Trečioji, paskutinė bei trumpiausioji diena pasieks sostinę bei S.Daukanto aikštėje įsikūrusią Lietuvos prezidentūrą, kur įvyks šio ralio apdovanojimai.

Atidarymo ir apdovanojimų ceremonijos istorinėse Lietuvos vietose, daugiau nei 30 greičių ruožų visoje Lietuvoje, profesionali teisėjų komanda, lenktynių trasos ten, kur niekada jos nevykdavo – štai kas laukia ralio „Aplink Lietuvą 2024“ dalyvių trijų dienų istoriniame žygyje, kuris prasidės jau 2024 m. rugpjūčio 2 dieną, tad suskubkite ir registruokis geriausiam šios vasaros nuotykiui.

Registraciją į šias varžybas, dalyvių sąrašą bei visą papildomą infromaciją apie ralį „Aplink Lietuvą“ rasite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?