Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Rally Elektrėnai by Aromama“ organizatoriai atvertė kortas: kuo varžybos bus ypatingos šiemet?

Artėjantį savaitgalį Elektrėnuose ir jų apylinkėse įvyks penktasis Lietuvos automobilių ralio čempionato ir ketvirtasis Lietuvos automobilių ralio sprinto čempionato etapas. Dvi dienas truksiančios varžybos šiemet bus ypatingos. Pirmą sykį per aštuonerius metus trunkančią šio ralio istoriją įvyks ir naktiniai greičio ruožai.
„Rally Elektrėnai by Aromama“ spaudos konferencija
„Rally Elektrėnai by Aromama“ spaudos konferencija / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Elektrėnai Ralis

Būtent naktinių greičio ruožų romantiką ir akcentavo antradienį Kaune, „Aromama“ parduotuvėje spaudos konferenciją surengę „Rally Elektrėnai by Aromama“ organizatoriai. Kaip teigė vienas iš varžybų organizatorių Žilvinas Juršys, šių metų ralis bus tikrai įsimintinas.

Vienas iš pagrindinių akcentų yra tai, kad keisis miesto greičio ruožo konfigūracija, tačiau pagrindine staigmena organizatoriai įvardija naktinius greičio ruožus, vyksiančius tą patį penktadienio vakarą po lenktynių miesto gatvėmis.

„Kadangi pastebėjome, kad sportininkams ir žiūrovams tikrai patinka naktiniai greičio ruožai ir manome, kad tuos papildomus naktinius žibintus reikėtų naudoti dažniau, pasitarę su Ramūnu sugalvojome, jog ir šiame ralyje reikia naktinių varžybų akcento. Juk vakarai jau ankstyvi ir saulė leidžiasi gana anksti. Naktinis greičio ruožas bus važiuojamas du kartus. Jame bus ir dalis visiems gerai žinomo Ubiškių greičio ruožo, todėl ten tikrai pamatysime, kurie lenktynininkai naktį jaučiasi kaip žuvis vandenyje.

Ten reikės įgūdžių suvažiuoti gerai ir greitai, nes greičio ruožas išties dinamiškas, kalnuotas. Greičio ruožo viduryje bus važiuojama nedidelio Beižionių miestelio gatvėmis, o likusioje dalyje bus ir labai daug tramplinų, todėl galima drąsiai sakyti, kad šis greičio ruožas bus pats žavingiausias, panašus į suomiškus kelius“, – sakė Žilvinas Juršys.

VIDEO: Žilvinas Juršys apie „Rally Elektrėnai by Aromama“

Antrąją ralio dieną dalyvių lauks dar aštuoni greičio ruožai. Kaip teigia organizatoriai, distancija drieksis ankstesniais metais naudotais greičio ruožais, kurie dėl savo specifikos jau yra tapę kultiniais, todėl išradinėti dviračio šiame regione organizatoriams neprireikė.

Be to, greičio ruožai yra sudėlioti taip, kad dalyviai išvengtų bereikalingų, „tuščių“ kilometrų važiuojant iš vieno greičio ruožo į kitą.

Kartu su Žilvinu Juršiu „Rally Elektrėnai by Aromama“ varžybas organizuojantis Ramūnas Čapkauskas pridūrė, kad itin džiugina gausus dalyvių skaičius, kuris antradienio duomenimis viršija 90.

„Dalyvių skaičius išties didelis. A lygos dalyvių turime virš 50, visi kiti – ralio sprinto dalyviai. Džiaugiamės, kad yra ir garsių pavardžių, yra ir naujas ekipažas su R5 automobiliu – Justas Tamašauskas su Dovydu Ketvirčiu. Yra ir kitų žymių lenktynininkų, net ir naujų pavardžių.

Bus išties įdomus ralis, o mes, kaip organizatoriai stengsimės, kad kuo daugiau įspūdžių iš Elektrėnų išsivežtų ir ralio žiūrovai. Miesto greičio ruožas bus transliuojamas tiesiogiai, tad tie, kurie penktadienį dar negalės atvykti į varžybas, vis tiek galės jas stebėti“, – sakė Ramūnas Čapkauskas.

VIDEO: Ramūnas Čapkauskas apie „Rally Elektrėnai by Aromama“

Iš viso Lietuvos automobilių ralio čempionato dalyviai turės įveikti 102 sportinius kilometrus. Ralio sprinto dalyviams numatyta 59 kilometrų distancija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas