Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

RB Lietuvos kartingo čempionato etape Šiauliuose – dramatiški finalai ir Evos Bukauskaitės prizinė vieta

Savaitgalį Šiauliuose, Bačiūnų kartodrome, praburzgėjo trečiasis RB Lietuvos kartingo čempionato etapas. Jame netrūko atkaklių kovų įvairiose kategorijose, o savo jėgas išmėgino beveik 80 sportininkų iš Lietuvos bei Latvijos.
RB Lietuvos kartingo čempionato etapas Šiauliuose
RB Lietuvos kartingo čempionato etapas Šiauliuose / LKF nuotr.

Varžybų organizatoriai pasistengė, kad tai būtų didelė šventė ne tik sportininkams, bet ir žiūrovams. Lenktynėms teisėjavo 25 asmenų komanda, vyko tiesioginė transliacija internetu, taip pat pokalbiai bei diskusijos su komentatoriumi „Lounge“ zonoje, į kurią buvo kviečiami ir žiūrovai.

Galingiausioje KZ2 kategorijoje triumfavo Ainis Klimavičius („SJ Motorsport“). Jis 23 trasos ratus įveikė per 17 min. 8,287 sek. Pirmoje lenktynių dalyje vyko atkakli kova, bet paskutiniuose ratuose A. Klimavičius sugebėjo atitrūkti nuo persekiotojų ir ramiai finišuoti pirmoje pozicijoje.

Įdomu tai, kad visas trejas KZ2 kategorijos finalines lenktynes šiame sezone laimėjo vis kiti lenktynininkai.

Antrąją vietą užėmė Justas Jonušis (Baltijos autosporto centras, +4,815 sek.), trečiąją – Jokūbas Bagdanavičius („SJ Motorsport“, +5,278 sek.).

„Buvo pasirinkta gera strategija, todėl viskas pavyko. Nuostabios lenktynės, nors ir buvo nelengva lenktyniauti tokiame karštyje. Tikrai šis kartodromas man jau yra savas, - sakė A. Klimavičius. – Bet suprantu, kad Lietuvos čempionate kova dar nebaigta, laukia dar įdomios lenktynės kituose etapuose.“

„KZ2 Masters“ kategorijos finale Tautvydas Sviklas („SJ Motorsport“) dar sykį pranoko Dominyką Neniškį („TS Motorsport“).
Antrajame etape iš eilės „OK Junior“ kategorijoje nugalėtoju tapo Simas Baciuška („SJ Motorsport“), mažiau nei 0,4 sek. aplenkęs iki paskutinių akimirkų atkakliai kovojusį Nojų Stasionį („SJ Motorsport“). Trečias liko Nemunas Volbekas („PaskeRacing“).

Finalinėse lenktynėse ilgai pirmavęs Ginas Rimkus („Baltic Karting Academy Pro“) aštrioje kovoje pažeidė kartingo apsaugą ir buvo priverstas trumpam sustoti techninėje zonoje remontui, kas lėmė lyderio pozicijos praradimą.

„Finalas buvo tikrai ilgas ir varginantis. Kai atsirado galimybė pakovoti dėl pirmosios vietos, tai apsidžiaugiau ir važiavau toliau“, - sakė S. Baciuška.

Neseniai FIA „Karting Academy Trophy“ varžybų etape antras finišavęs N. Stasionis neslėpė nusivylimo dėl pralaimėtos konkurencinės kovos S. Baciuškai, bet žadėjo atsigriebti būsimuose startuose.

„Mini“ kategorijos finale greičiausias buvo Emilis Čapkauskas („MG Motorsport“), finiše vos šimtosiomis sekundėmis dalimis aplenkęs Jorį Žygimantą Stankevičių („MG Motorsport“). Iškart už lyderių nugarų finišo liniją kirto Saulė Vaitkutė („MG Motorsport“), o po sekundės - Kristupas Stasionis („SJ Motorsport“). Po finišo paskelbta, kad S. Vaitkutė dėl kartingo techninio neatitikimo yra diskvalifikuota, todėl trečioji vieta atiteko K. Stasioniui.

„Startas buvo nekoks, bet pavyko varžovus apsilenkti ir toliau viskas klostėsi gerai“, - džiaugėsi E. Čapkauskas.

Ir toliau itin atkakli kova vyksta „Micro“ kategorijoje, kur dėl lyderio pozicijos kaunasi Benas Sitnikovas („Mach1kart.lt racing team“) ir Leonas Žarikovas („Dream 2 Drive“). Per pirmuosius du etapus Anykščiuose ir Vilniuje jie buvo pasidalinę po pergalę, o šįkart dramatiškame finale triumfavo B. Sitnikovas, pagrindinį varžovą aplenkęs vos 0,131 sek. Trečias buvo Oskaras Bakutis („Intrepid Baltic Team“).

„Tikrai buvo sunkoka atsilaikyti. Varžovai tikrai gerai laikėsi, todėl labai džiaugiuosi pergale. Kituose etapuose, žinoma, sieksiu vėl nugalėti“, - po finišo teigė B. Sitnikovas.

L. Žarikovas apgailestavo, kad po sėkmingo lenkimo paskutiniame rate nepavyko užsiimti patogios pozicijos ir B. Sitnikovas jį netrukus vėl aplenkė.

„Manau, kad važiavimas nebuvo blogas. Benas tikrai šaunuolis, labai stengėsi. Aš pats turėjau progų lenkti, bet jomis nepasinaudojau“, - sakė L. Žarikovas.

„Cadet“ taurės varžybų trečiajame etape suspindėjo Eva Bukauskaitė. Sportininkė puikiai lenktyniavo su 8 berniukais ir sugebėjo finišo liniją kirsti trečioje pozicijoje. Ją aplenkė tik nugalėtoju tapęs Bernardas Anusauskas bei antras likęs Domas Gegužis.

Pernai įkurta „Cadet“ kategorija skirta 6-8 metų vaikams, kurie lenktyniauja su apribotos galios, bet vienodais varikliais. Jau pernai šiose varžybose debiutavusi E. Bukauskaitė sparčiai tobulėja ir meta vis rimtesnį iššūkį lyderiams.

Įdomu tai, kad E. Bukauskaitė karjerą sporte pradėjo nuo gimnastikos. Ji iki šiol lanko šios sporto šakos užsiėmimus, taip pat dainuoja vaikų pop chore, bet kartu turi naują aistrą – kartingą.

„Retro CZ“ kategorijos finalinėse lenktynėse nugalėjo Gediminas Udras („ARTkart“), o „Retro M-125“ – Saulius Antanaitis („TS Motorsport“). Pastarasis pasinaudojo puikia proga iškovoti pergalę, nes etape nestartavo šioje kategorijoje dominuojantis Kęstutis Jankauskas („TS Motorsport“).

Kartu su RB Lietuvos kartingo čempionatu tęsiasi ir „Baltic Karting Academy“ taurės varžybos. Bačiūnų kartodrome pergalėmis džiaugėsi Dovydas Kvaselis („Briggs Junior“), Einoras Duoba („Briggs Master“) bei Vėjas Buchincevas („Briggs Mini“).

Ketvirtasis RB Lietuvos kartingo čempionatas etapas vyks liepos 27 dieną Smalininkuose. Penktas etapas bus surengtas Kuršėnuose rugpjūčio 31 dieną, o sezono finišas – rugsėjo 28 dieną Aukštadvaryje. Liepos 6 dieną Šiauliuose bus surengtas Baltijos kartingo taurės antrasis etapas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas