Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ring Challenge“ žiūrovai Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato kovas matys iš visų kampų

Šį šeštadienį, liepos 9 dieną Kačerginės „Nemuno žiede“ vyks antrasis Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato etapas. „Ring Challenge“ renginyje laukiama daugiau nei pusšimčio automobilių. Jų kovos iš visų trasos kampų bus transliuojamos į 18 kv.m. ploto ekraną, rašoma pranešime.
„Ring Challenge“
„Ring Challenge“ / Egidijaus Babelio nuotr.

Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasa yra gana dėkinga lenktynių stebėjimui dėl kalnuoto reljefo. Nuo kalno prie vadinamojo Ąžuolo posūkio matosi kone pusė visos trasos. Tačiau susekti veiksmą visame žiede gyvai beveik neįmanoma, nes daugiausia lenkimų vyksta visiškai skirtinguose trasos galuose: prie starto linijos, pirmame posūkyje ir prie Ąžuolo.

Šeštadienį stebėti „Ring Challenge“ varžybas bus paprasčiau: visą trasą filmuos „Arena HD“, kurios kamerų vaizdą „Video Sportas“ transliuos į 18 kv.m. ploto LED ekraną šalia starto finišo tiesiosios.

„Dalyviai nori būti matomi, o žiūrovai nori matyti dalyvius ir jų kovas visoje trasoje. Todėl kartu su partneriais rūpinamės, kad Lietuvos čempionato kovos ir įdomiausi momentai būtų užfiksuoti iš visų kampų“, – sakė vienas organizatorių Gintautas Šutavičius.

Po pertraukos sugrįžęs „Ring Challenge“ auga: laukiama dvigubai daugiau dalyvių nei pirmajame etape. Masę sudarys „Time Attack“ varžybų dalyviai, kurie kovos dėl greičiausio rato įveikimo laiko. Automobilių parkas – itin spalvingas. Nuo visiškai standartinių hečbekų ar sportiškų BMW M5 su V10 varikliu, iki egzotiškų lenktyninių superautomobilių. Štai į trasą su „Ginetta G55 GT4“ grįžta britas Dave Holland.

Vis tik vyšnia ant torto taps Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato važiavimai, kuriuose milžinišku greičiu trasoje sparnas į sparną ramstysis beveik dvi dešimtys greičiausių šalies lenktynininkų.

Stipriausia konkurencija, tradiciškai – R3000 klasėje, kurioje kone dešimtis dalyvių mėgins įrašyti savo pavardę į nugalėtojų sąrašą, kuriame jau ne pirmus metus tiesiog dominuoja Aurimas Mištautas.

Žiūrovams renginys mokamas, bilietai po 10 eurų. Jiems – visa infrastruktūra patogiai stebėti varžybas, ekranas, išalkusius maitins „Burger Street“ šefai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas