Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rizika pasiteisino: Belgijoje „Formulės 1“ lenktynes laimėjo G.Russelas

Sekmadienį vykusiose Belgijos GP lenktynėse neįtikėtiną pasirodymą surengė „Mercedes“ ekipa, sugebėjusi užimti dvi pirmąsias vietas.
George'as Russelas laimėjo lenktynes Belgijoje
George'as Russelas laimėjo lenktynes Belgijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pergalę iškovojo itin drąsų sprendimą važiuoti vos vienu sustojimu priėmęs George'as Russellas, už savo nugaros palikęs komandos draugą Lewisą Hamiltoną. Trečias finišavo Oscaras Piastri.

Ketvirtas liko iš „pole“ pozicijos startavęs Charlesas Leclercas, penktas liko iš 11 vietos startavęs Maxas Verstappenas.

Dešimtuką užbaigė Lando Norrisas, Carlosas Sainzas, Sergio Perezas (greičiausias lenktynių ratas), Fernando Alonso ir Estebanas Oconas.

Lenktynių startas praėjo be didesnių incidentų, o lyderio poziciją išlaikė C. Leclercas. Antrąją poziciją starte prarado S. Perezas, kuris į priekį praleido L. Hamiltoną. Nesėkmingas startas buvo ir L. Norrisui, kuris po klaidelės atsidūrė septintoje pozicijoje.

Trečiajame rate pasikeitė ir lenktynių lyderis – C. Leclercą ganėtinai nesunkiai aplenkė L. Hamiltonas.

Po pirmųjų sustojimų „Mercedes“ pilotas išlaikė lyderio poziciją, o už jo nugaros liko C. Leclercas. Iškart po sustojimų trečiąją vietą prarado S. Perezas, kurį aplenkė O. Piastri.

Pirmąjį sustojimą kiek vėliau nusprendė atlikti L. Norrisas, o toks „McLaren“ sprendimas kainavo britui poziciją prieš M. Verstappeną.

C. Leclercas antrąjį sustojimą atliko anksčiau už L. Hamiltoną, taip bandydamas jį aplenkti, tačiau „Mercedes“ į tai sureagavo itin greitai ir britas išlaikė poziciją prieš monakietį. Vėliau C. Leclercas į priekį praleido ir O. Piastrį.

Po antrojo sustojimo M. Verstappenas aplenkė komandos draugą S. Perezą, kuris galiausiai nusirito iki pat aštuntos vietos.

Netikėtą sprendimą lenktynėms artėjant prie pabaigos priėmė G. Russellas, kuris paprašė savo komandos nebekviesti jo į techninio aptarnavimo zoną ir važiuoti iki finišo vos vienu sustojimu.

Tai galiausiai pasiteisino ir nors L. Hamiltonas pasivijo savo komandos draugą, G. Russellas išlaikė pirmąją poziciją iki pat finišo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas