Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokas Baciuška išvyko į Maroką: neteko šturmano, bet sieks pasaulio čempiono vardo

Rokas Baciuška jau išvyko į Maroką, kur dalyvaus paskutiniame, penktajame pasaulio ralio-reidų čempionato etape – „Rallye du Maroc“. Sekmadienį laukia ralio prologas.
Rokas Baciuška startuoja Maroko ralyje
Rokas Baciuška startuoja Maroko ralyje / MCH Photography

Šios lenktynės taps itin svarbios lietuviui, nes trūksta labai nedaug, kad Rokas sugrįžtų į Lietuvą jau trečią kartą pasaulio čempionu. Tokiame profesionaliame lygmenyje to dar nėra padaręs nė vienas lietuvis.

Šiame etape Rokas Baciuška, atstovaudamas „Can-Am“ komandai, vėl varžysis „Challenger“ klasėje su bagiu. „Rallye du Maroc“ ne tik lemia skirtingų klasių čempionato titulus, bet ir pasitarnauja kaip puiki treniruotė prieš artėjantį Dakarą, todėl kaip ir kasmet čia susirinks garsiausi ralio pasaulio lenktynininkai.

Daugelis jų išbandys naują įrangą, testuos automobilius bei jų galimybes, ir ruošis būsimoms iššūkių kupinoms lenktynėms. Maroko trasos garsėja savo sudėtingumu, todėl šios lenktynės pažada būti ypatingai įdomios.

Startuoja 7 lietuviai

Maroko ralyje startuoja ir daugiau Lietuvos atstovų: keturratininkas Antanas Kanopkinas, motociklininkai Nerimantas Jucius, Modestas Siliūnas, Gediminas Šatkus, Saulius Klevinskas ir Edvard Sokolovskij.

Šturmano problema

Šįkart Rokas Baciuška susiduria su naujais iššūkiais – prieš kelias savaites paaiškėjo, kad jo ilgametis šturmanas Oriol Vidal Montijano dėl atsinaujinusios nugaros traumos negalės dalyvauti šiame etape. Ši netektis privertė Roką ir jo komandą skubiai ieškoti naujo šturmano.

Likus vos savaitei iki lenktynių, prie komandos prisijungė patyręs šturmanas iš Portugalijos – Fausto Mota. Jis yra ralio pasaulyje gerai žinomas tiek kaip vairuotojas, tiek kaip šturmanas. Fausto Mota yra dalyvavęs 8 Dakaro raliuose, kur iškovojo 3 etapų pergales, bei turintis reikšmingų pasiekimų „Rally dos Sertões“ ir „Red Bull Romaniacs“ lenktynėse. Be to, Fausto Mota yra dviejų „World Cup Baja“ titulų laimėtojas.

„Fausto Mota yra itin patyręs lenktynininkas ir šturmanas, todėl džiaugiuosi, kad jis galėjo taip greitai prisijungti prie mūsų komandos. Su juo neabejotinai esame pasiruošę siekti aukščiausių rezultatų Maroke,“ – prieš išvykdamas į lenktynes sakė Rokas Baciuška.

Maroko ralis - panašus į Dakarą

Maroko ralis bus itin sudėtingas ir ilgas – dalyviams teks įveikti sudėtingus dykumos ruožus, kopas, smėlio ir akmenų takus. Lenktynių trasa tęsiasi per daugiau nei 2460 kilometrų, kuriuos reikia įveikti specialiuose greičio ruožuose. Šios sąlygos taps dideliu iššūkiu ne tik Baciuškai, bet ir visoms dalyvaujančioms komandoms. „Kiekviena klaida gali kainuoti brangiai, tad svarbu neprarasti kantrybės, šaltų nervų ir koncentracijos nuo pirmųjų kilometrų iki pat paskutiniųjų“, – kalbėjo tauragiškis.

„Rallye du Maroc“ yra lemiamas šių metų čempionato etapas, tačiau tai kartu ir viena geriausių progų pasisemti patirties prieš artėjantį Dakarą. Šiemet Rokas Baciuška ir jo komanda siekia ne tik iškovoti trečiąjį pasaulio čempiono titulą, bet ir dar kartą įrodyti, kad Lietuvos lenktynininkai gali būti tarp stipriausiųjų pasaulyje.

Ralio prologas Maroke prasidės sekamdienį, o pagrindiniai lenktynių etapai nuo kitos savaitės pirmadienio iki pa penktadienio. Visos Lietuvos lenktynių gerbėjai tikisi dar vieno įspūdingo Baciuškos pasirodymo ir grįžimo namo su trečiuoju pasaulio čempionato titulu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas