Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rokas Kvaraciejus „Vilniaus“ ralyje startuos su Audriumi Šošu

Vienas perspektyviausių jaunosios kartos lenktynininkų Rokas Kvaraciejus ralio vasaros sezoną pradės lenktyniaudamas su nauju šturmanu. Iki šiol lenktynininkui talkinusį Marių Samuolį šturmano kėdėje jau šį šeštadienį „Vilniaus“ ralyje pakeis Audrius Šošas, per 25-erius šturmano karjeros metus ne vienam sportininkui padėjęs iškovoti pergales ir Lietuvos ralio čempionato auksą.
Roko Kvaraciejaus „Mitsubishi Lancer Evolution X“
Roko Kvaraciejaus ir Mariaus Samuolio „Mitsubishi Lancer Evolution X“

Šiuo metu Lietuvos automobilių ralio čempionato N4 klasėje (2-je įskaitoje) trečiąją vietą užimančio R.Kvaraciejaus varžybų kalendoriuje ne tik šalyje vykstantys raliai, bet ir visi Latvijos bei Estijos ralio čempionatų etapai. „Varžybų grafikas pakankamai intensyvus, prasidėjus vasarai kas mėnesį laukia bent po 2–3 ralius, o kur dar treniruotės. Mariui Samuoliui pasidarė per sudėtinga derinti savo profesinę veiklą su sportu, tad teko priimti sprendimą ir ieškoti naujo šturmano“, – sakė Rokas, besiruošiantis startui „Vilniaus“ ralyje.

Anot R.Kvaraciejaus, praėjusio sezono viduryje sėdusio prie „Mitsubishi Lancer Evo X“ vairo ir pradėjusio lenktyniauti N4 klasėje, renkantis naują šturmaną svari buvo ir trenerio H.Kazakausko nuomonė: „Audrius Šošas – vienas iš Lietuvos „Top“ šturmanų, jo patirtis ralyje įspūdinga. Tuo labiau, jis ir daugiausia patirties Pasaulio ralio čempionate turintis lietuvis šturmanas, o mano tikslas – važiuoti Pasaulio čempionate. Ar tai bus WRC akademija, ar PWRC, ar SWRC  parodys laikas, viskas priklauso nuo mano paties rezultatų ir tobulėjimo, gal ir šiemet į dar vieną Pasaulio ralio čempionato etapą nuvažiuosime.“

Įprastai besitreniruojančiam bent 2–3 kartus per savaitę, o savaitę prieš ralio varžybas – ir daugiau, prieš „Vilniaus“ ralį R.Kvaraciejui teko pakeisti treniruočių grafiką. Prieš kelias savaites Latvijoje vykusiame „Talsi“ ralyje lenktynininkas, greičio ruožo dangai pasikeitus iš žvyro į asfaltą, dėl per didelio greičio posūkyje nesuvaldė automobilio ir vertėsi, tad kol lenktyninis „Mitsubishi Lancer Evo X“ vis dar mechanikų rankose, naujasis ekipažas pratinasi vienas prie kito užsirašinėdami stenogramas.

Po pirmosios bendros treniruotės A.Šošas buvo konkretus: „Rokas – jaunas ir perspektyvus lenktynininkas. Esu pakviestas į ekipažą tam, kad pasidalinčiau patirtimi ir padėčiau atsiskleisti jo potencialui. „Vilniaus“ ralyje mūsų prioritetas – ne įskaitos taškai, tikslas – tobulėti taip, kad Rokas pradėtų važiuoti dar greičiau.“

Šeštadienį vyksiančiame „Vilniaus“ ralyje, Lietuvos automobilių ralio čempionato III etape, lenktynininkams teks įveikti 8 greičio ruožus, kurių bendras ilgis yra 110,25 km. Visas ralio distancijos ilgis – 237,5 km.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas