Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rygoje lenktyniaus išrankiausio žiedinių lenktynių gerbėjo skoniui įtiksiantys automobiliai

Gegužės 11-13 dienomis Rygos „Bikernieki“ lenktynių trasoje vyks lenktynių festivalis „DeWalt Grand Prix“. Trijų dienų varžybose žiūrovai išvys įvairiausių automobilių, mat lenktynėse varžysis įvairioms disciplinoms atstovausiantys automobiliai. Trasoje gaus „Porsche 911 GT3“ „Legends“, „BMW Xtreme“, „V8 Thunderbird“ „Formula“, „VAZ“, „Volga“ ir kitų klasių automobiliai. Tačiau pagrindinis dėmesys lenktynėse – Baltijos šalių atviras čempionatas BEC ir BaTTC.
Lenktynininkų desantas ruošiasi žiedinėms lenktynėms Latvijoje
Lenktynininkų desantas ruošiasi žiedinėms lenktynėms Latvijoje / Organizatorių nuotr.

„Baltic Endurance Championship“, arba BEC, tai Baltijos šalių ištvermės lenktynės kėbuliniais automobiliais. Šios lenktynės savo formatu panašios į tradicines Palangoje vykstančias 1000 kilometrų lenktynes, tik važiavimo laikas šiek tiek trumpesnis. BEC, lygiai kaip ir Palangoje rungtyniaujantys automobiliai, rungiasi komandinėje įskaitoje, o „BaTTC“ (Baltijos šalių žiedinių lenktynių čempionatas) įskaita – asmeninė.

Šimtai dalyvių

Tiek „BaTTC“, tiek BEC lenktynėse žiūrovai pamatys ne vieną dešimtį profesionalių lenktyninių automobilių. Čia rungtyniaus pilotai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos ir Rusijos.

„Bikernieku“ asfaltą skros BMW, „Volkswagen“, „Seat“, „Audi“ ir „Porsche“ automobiliai. Keli iš jų – TCR klasės kėbuliniai automobiliai, kurie dažnai laikomi automobilių sporto ateitimi. Kaip teigia vienas iš lenktynėse pasirodysiančių pilotų Rimvydas Savickas, startuosiantis su „Volkswagen Golf GTI TCR“, tai yra labai preciziškai valdomi, itin greiti, pasaulio čempionatuose šiuo metu naudojami, geriausių lenktynių inžinierių sukonstruoti bolidai, kurie tikrai palieka didelį įspūdį žiūrovams.

TCR klasės automobiliuose nėra jokių lenktynininkams padedančių sistemų, tokių, kaip ABS ir pan. Skirtingų gamintojų TCR klasės automobiliai visiškai suvienodinti savo techninėmis charakteristikomis, tad viskas priklauso nuo lenktynininko profesionalumo, aštraus proto ir lenktynių taktikos.

Kitose lenktynėse varžysis vyresnio amžiaus žmonių susidomėjimo sulaukiantys istoriniai rusiški automobiliai. „Lada Open“ lenktynėse varžosi 2101 – 2107 VAZ automobiliai, kurių variklių darbinis tūris neviršija 2000 kubinių centimetrų.

„Porsche“ klasėje jėgas matuosis 7 pilotai, visi lenktyniaujantys su „Porsche 911 GT3“ bolidais.

„DeWalt Grand Prix“ lenktynės skirstomos į tris pagrindines serijas: „Baltic touring cars championship“ („BaTCC“), „Baltic Endurance Championship – 4 hours“ („BEC4H“) ir „North European Zone“ („NEZ“) – Šiaurės Europos zonos. Į renginį užsiregistravo beveik 200 dalyvių su 140 automobilių. Technikos ir dalyvių skaičius – ne vienodas, nes „BEC4H“ keturias valandas trunkančiose lenktynėse gali varžytis nuo 2 iki 4 pilotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas