Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienį Italijos ralyje greičiausiai važiavo S.Ogier

Šeštadienį Italijos WRC etape pamatėme itin artimą S.Ogier ir O.Tanako konkurenciją. Jie keitė vienas kitą lyderio pozicijoje net du kartus, kol galiausiai šeštadienio įskaitoje triumfavo geriau dienos pabaigoje važiavęs S.Ogier.
WRC organizatorių „facebook“ tinkle patalpinta nuotrauka
WRC organizatorių „facebook“ tinkle patalpinta nuotrauka

SS11-SS12

SS11 metu kelio sąlygomis tiesiog mėgavosi S.Ogier ir padidino savo pranašumą prieš estą iki 16,2 sek.

Nors ir paskutiniame dienos ruože (SS12) prancūzas 0,1 sek. pralaimėjo komandos draugui E.Evansui, jis vis vien susikrovęs per 17 sek. skirtumą surinko daugiausiai taškų šeštadienio įskaitoje.

SS9-SS10

Du GR iš eilės laimėjęs S.Ogier susigrąžino lyderio poziciją. Po šio prancūzo spurto jis nuo esto nutolo 9,7 sek. skirtumu.

Po SS9 finišo Ottas prasitarė, kad stengėsi važiuoti kiek įmanoma saugiau ir gal kiek perlenkė lazdą, per daug sulėtindamas.

SS9 metu iš ralio taip pat pasitraukė ir su techninėmis problemomis susidūręs T.Katsuta.

Po SS10 O.Tanakas prisipažino, kad visiškai nejaučia automobilio ir dėl to negali važiuoti pilnu pajėgumu (šio GR metu dėl to prarado 6,4 sek.), o S.Ogier tik kukliai patikslino, kad jo manymu, jo automobilio padangos yra daug geresnės būklės.

SS8 iš ralio pasitraukė T.Neuville

SS8 ruože laimėjo ir dar 1,3 sek. savo persvarą prieš S.Ogier padidino O.Tanakas

Tačiau dar svarbiau tai, kad iš ralio SS8 metu pasitraukė savo automobilį sudaužęs čempionato lyderis T.Neuville. Belgas iki to šios avarijos vijosi ralio lyderius.

SS7 rezultatą savo naudai vėl persvėrė O.Tanakas

SS7 pasikartojo praeito SS6 GR scenarijus, tik šį kartą estas maždaug 4 sek. aplenkęs S.Ogier palypėjo į pirmą vietą bendroje ralio įskaitoje.

Puikią formą demonstravo ir ruože laimėjęs bei lyderius besivejantis T.Neuville.

SS5-SS6

SS5 metu S.Ogier pramušus padangą, šiame laimėjęs į priekį vos 0,1 sek. skirtumu išsiveržė Ottas Tanakas.

Jau kitame (SS6) ruože laimėjęs S.Ogier susigrąžino ralio lyderio poziciją. Vis dėl to konkurencija išliko labai artima, po šio GR lyderius skyrė vos apie 2 sek.

Labai gerai šeštadienį pradėjo ir T.Neuville, abiejuose GR lenkęs T.Katsutą ir D.Sordo. SS6 metu minėtus sportininkus belgas aplenkė net apie 18 sek. ir dėl to pakilo į trečią vietą ralyje.

Kas vyko penktadienį?

Penktadienį ralistams reikėjo startuoti tik keturiuose greičio ruožuose. Sunkiausiai sekėsi pirmam startavusiam ir kelią valiusiam Thierry Neuville. Belgas jau pirmojo GR metu nuo lyderio atsiliko 28 sek.

Pirmą ralio dieną į priekį pabėgo S.Ogier ir O.Tanakas. Vis dėl to abu kartus ilgiausiame (25 km ilgio) greičio ruože laimėjęs S.Ogier po SS4 pirmavo bendroje įskaitoje. Dienos pabaigoje nuo jo vos 4,5 sek. atsiliko Ottas Tanakas.

SS4 metu iš ralio teko trauktis su elektrine automobilio dalimi problemų turėjusiam A.Fourmaux.

Labai nuliūdino prastas Elfyno Evanso tempas. SS2 metu pramušęs padangą jis prarado nemažai laiko ir po penktadienio nuo lyderio atsilikinėjo jau 57,3 sek.

„Žinoma, kad aš labai nusivylęs, tai buvo labai prastas startas. Nekantrauju sužinoti kaip mums seksis šeštadienį“, - po penktadienio kalbėjo E.Evansas.

Paskutiniame penktadienio ruože laimėjo T.Neuville (po SS4 užėmė P5) ir tokiu būdu sumažino savo atsilikimą bendroje įskaitoje iki 36,6 sek.

Bendra ralio įskaita po SS4:

Bendra ralio įskaita po SS4
Bendra ralio įskaita po SS4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas