Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

S.Vettelis: „Aš nežinau, ką reikia sakyti“

Iškovojęs pergalę Abu Dabio lenktynėse vokietis Sebastianas Vettelis tapo jauniausiu visų laikų „Formulės-1“ pasaulio čempionu.
S.Vettelis džiaugiasi pergale
S.Vettelis džiaugiasi pergale. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kad naujasis čempionas – išties dar jaunas (jam 23 metai), galima buvo įsitikinti spaudos konferencijoje po paskutinio šių metų čempionato etapo apdovanojimų: „Aš nežinau, ką tokiu atveju reikia sakyti. Tikrai nežinau. Esu susijaudinęs ir kol kas dar nesuvokiau, ką padariau. Galbūt vakare, kai atsigulsiu į lovą, suprasiu. Aišku, prieš tai mes truputėlį atšvęsime šį mano laimėjimą“, – nedaugžodžiavo naujasis pasaulio čempionas.

Padėkojęs komandai už puikų darbą viso sezono metu, S.Vettelis nepamiršo geru žodžiu paminėti „Renault“ ekipos. Šios nariai Robertas Kubica ir Vitalijus Petrovas sugebėjo paskutinėse sezono lenktynėse prilaikyti pagrindinius S.Vettelio konkurentus Fernando Alonso ir Marką Webberį.

Beje, spaudos konferencijoje dalyvavę prizines vietas Abu Dabyje užėmę „McLaren“ ekipos nariai Lewisas Hamiltonas ir Jensonas Buttonas pripažino, kad „Red Bull“ šiemet buvo labai greiti: „Sebastianas šiemet tikrai nusipelnė pergalės. Jų komanda ir jis pats važiavo ir stabiliai, ir labai greitai. Tačiau galiu pasakyti, kad kitais metais mes žengsime labai tvirtą žingsnį į priekį ir bandysime užimti tą vietą, kurioje dabar yra Sebastianas“, – ambicijų nestokojo 2009 metų pasaulio čempionas J.Buttonas. „McLaren“ komanda užėmė antrą vietą Konstruktorių taurės įskaitoje, o jos lenktynininkai asmeninėse varžybose liko už prizininkų trejeto.

Beje, F–1 komandos Abu Dabio kol kas nepalieka – artimiausiomis dienomis čia bandys naujas „Pirelli“ padangas, kurias italų gamintojas žada pasiūlyti prieš kitų metų čempionatą. Kalbama, kad kitą sezoną minkšto ir kietesnio gumos mišinio padangos gerokai skirsis, o tai čempionate tik padidins intrigą.    

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas