Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Savaitgalį Elektrėnuose laukia ralio lyderių kovos ir BMW šuoliai nuo tramplinų

Jau rugsėjo 10-11 dienomis Elektrėnų apylinkėse įvyks ketvirtasis šių metų Lietuvos automobilių ralio etapas. Iš viso varžybose pasirodys daugiau nei 100 ekipažų. Dažnai prieš ralį kalbama apie lyderius. Tačiau ir antrame dešimtuke vyksta įnirtingos kovos. Ne ką mažiau įdomesnės, nei bendrosios įskaitos rikiuotės viršuje.
Mariaus Vėgėlės ir Renaldo Gegužinsko ekipažas ralyje
Mariaus Vėgėlės ir Renaldo Gegužinsko ekipažas ralyje / Komandos nuotr.
Temos: 3 Autosportas BMW Ralis

Dažniausiai ralio žiūrovai įnirtingai seka įvykius absoliučioje įskaitoje ir skaičiuoja sekundes tarp lyderių. Tačiau bendra įskaita ralis nesibaigia. Čia gausu klasių ir įskaitų, kuriose tarp ekipažų verda ne ką mažiau įdomios kovos. Viena iš tokių kategorijų – „BMW Cup“ LARČ-9 įskaita, kurioje visi dalyviai varžosi daugiau ar mažiau standartiniais BMW automobiliais.

Po jau įvykusių trijų etapų šioje klasėje lyderiauja Mariaus Vėgėlės ir Renaldo Gegužinsko ekipažas.

Čempionato lentelėje jie nuo artimiausių persekiotojų yra atsiplėšę sąlyginai nedidele persvara, todėl pergalė Elektrėnuose būtų ypač svarbi.

Ekipažo vairuotojas Marius Vėgėlė sutinka, kad tiek „Kuusamet Group Rally Elektrėnai 2021“, tiek paskutiniame etape „Rally Aukštaitija 2021“ Zarasuose protinga būtų laikytis atsargios taktikos. Tačiau prie starto linijos visi atsargumo kriterijai staiga išgaruoja.

„Norime išlikti geriausiųjų gretose. Tačiau, tai techninis sportas, ir didelė dalis sėkmės priklauso nuo technikos. Automobilis visiškai paruoštas ir tikime niekas kojos nepakiš“, – sako ekipažas, norintis išvengti Išgyvenimo ralio situacijos, kurią patyrė Rokiškyje. – Visuomet smagu lenktyniauti Elektrėnuose, kur miestas alsuoja gerąja ralio aura. Neabejojame, kad kova BMW Cup įskaitoje ir vėl bus įdomi bei artima“, – teigia sportininkai.

Elektrėnų ralio startas – rugsėjo 10 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas