Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį įvyksiančiose „DeWALT Grand Prix“ lenktynėse – 7 čempionatai ir 70 dalyvių

Likus dviem savaitėms iki „ENEOS 1006 km“ lenktynių Palangoje, kuomet įvyks ir „Startline“ Lietuvos Endurance čempionato įskaita, Lietuvos ir kaimyninių šalių lenktynininkai ruošiasi energingai ir ruošiasi dalyvauti „DeWALT Grand Prix“ fiestoje.
Žiedinės lenktynės
Žiedinės lenktynės / Organizatorių nuotr.

Savaitgalio lenktynėse pamatyti tikrai bus ką: starto tiesiojoje rikiuosis net trijų skirtingų serijų dalyviai: įvyks BMW Xtreme, BMW 325 Estijos ir Suomijos čempionatų bei Šiaurės Europos Legendų čempionato etapai. Visos šios lenktynės žavi tuo, kad jose dalyvaujantys lenktynininkai tarpusavyje varžosi labai panašiais automobiliais, todėl laimėtojai – daugiau meistriškumo, įgūdžių ir, žinoma, sėkmės turintys sportininkai.

Paprastai kovos trasoje – itin įdomios ir įnirtingos, skirtingų važiavimų metu išlaikyti laimėtojo pozicijas ganėtinai sunku, paliekama daugiau vietos taktikai ir žinių demonstravimui. Pirminėmis žiniomis, net 13 BMW įskaitų pilotų iš Estijos ir Suomijos rikiuosis startui. Tuo metu, šiaurės Europos legendų čempionato etapui ruošiasi net 28 lenktynininkai iš Latvijos, Suomijos, Švedijos, Gruzijos ir Rusijos.

Organizatorių nuotr./Žiedinės lenktynės
Organizatorių nuotr./Žiedinės lenktynės

Jų gretose – Suomijos greičiausieji lenktyninkai bei latvis Konstantin Calko, praeitais metais dalyvavęs Europos „LeMans“ lenktynių serijoje, šiais metais pasirodysiantis Palangos „Eneos 1006 km“ lenktynėse kartu su praeitų metų Lietuvos čempionų komanda „Rotoma racing“.

Kaip jau tampa įprasta, įvyks ir „namų lenktynės“: „Kumho Challenge“ – Latvijos čempionato – S1600 ir Nacionalinės klasės serijos. Pastaroji serija vyksta kiek kitaip, nei įprasta: dalyviai neturi kvalifikacinių važiavimų, o pirmajam važiavimui starto tiesiojoje rikiuojasi savo pozicijas sužinoję burtų keliu. Antrojo važiavimo metu lenktynininkai rikiuojasi atvirkštine tvarka, nei finišavo – greičiausieji stojasi į galą.

Organizatorių nuotr./Žiedinės lenktynės
Organizatorių nuotr./Žiedinės lenktynės

Žinoma, savaitgalį įvyks ir dar dviejų čempionatų, ypatingai aktualių lietuvaičiams, įskaita: tai „Baltic Touring Cars“ ir Lietuvos žiedinių lenktynių čempionatų įskaitos.

Tarp dalyvių – lietuviai, latviai, estai ir netgi Baltarusijos atstovai. Dalį lenktynininkų bus galima sutikti ir Palangoje 1006 km lenktynėse: tarp tokių – Švedijos „Nero Racing“ komandą „ENEOS 1006 km“ lenktynėse atstovausianti Ernesta Globytė bei „ASK Automanai“ komandos atstovas Edvinas Mardosas.

Šeštadienį dalyvių laukia registracija, treniruotės ir kvalifikacijos, na o sekmadienį – oro šou. Vidurdienį davus lenktynėms startą, įvyks pagrindiniai važiavimai ir kvapią gniaužiančios kovos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai