Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sekmadienį Biržų rajone – paskutinė kova dėl Aukštaitijos autokroso taurės nugalėtojų vardų

Jau artėjantį sekmadienį, rugsėjo 10-ą dieną Biržų rajone, Pačeriaukštės kaime esančioje autokroso trasoje įvyks šeštasis, finalinis Aukštaitijos automobilių kroso taurės etapas. Jame prie starto stos kone 50 dalyvių, kurie kovos dėl paskutinių sezono trofėjų bei metinės įskaitos taškų, nulemsiančių viso sezono nugalėtojus ir prizininkus. Varžybas čia organizuoja Biržų automobilių sporto klubas, rašoma pranešime.
Varžybų akirmirka
Autokrosas Biržuose / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Biržai Autokrosas

Jau dabar paraiškas varžyboms yra pateikę 43 dalyviai, tačiau organizatoriai tikisi sulaukti pusšimčio sportininkų. Nemažai lenktynininkų atvyksta iš kaimyninės Latvijos. Įdomu tai, kad paskutiniame etape iškovoti taškai dauginami iš 1,5 koeficiento, o tai reiškia, kad pergalės čia bus dar saldesnės, bet kartesni bus pralaimėjimai.

Po keturių jau įvykusių ir vieno atšaukto etapo dėl nugalėtojų ar prizininkų vardų jaustis ramiau gali vos keli sportininkai, kadangi šiuo metu turnyro lentelėje daugelyje įskaitų taškų skirtumai tarp pretendentų į titulus yra labai maži.

„1600“ klasėje po keturių etapų su 59 taškais pirmauja Marius Kilbauskas. Už jo su 55 balais rikiuojasi Gytis Zabiela, o 51 tašką turi ir trečias žengia lenktynininkas iš Latvijos Edvards Lajevskis.

Klasėje „2000“ lyderiu kol kas laikomas Gediminas Ašakėnas su 67 taškais. 60 taškų yra surinkęs Vytautas Tumasas. Nuo pastarojo vos dviem taškais atsilieka ir trečias šiuo metu – Ričardas Jakimavičius.

Klasėje „OPEN 2500“ sezono lyderis su 74 taškais – Regimantas Nevulis. Jį galima vadinti „be penkių minučių“ nugalėtoju, kadangi antroje vietoje esantis Almontas Girgaliūnas turi 56 taškus ir lyderį aplenkti galėtų praktiškai tik tokiu atveju, jei šis apskritai neatvyktų į varžybas. Trečioje vietoje su 45 taškais žengia Mykolas Baliūnas.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

Gana saugią persvarą turi, bet teoriškai dar pavejamas yra ir Mantas Snukiškis. Jo sąskaitoje – 71 taškas. Antras su 52 taškais kol kas – Virginijus Stankevičius. Trečioje vietoje laikosi 47 taškus turintis Aidas Grabauskas, tačiau nuo jo vos trimis taškais atsilieka latvis Guntis Vucins.

Komandinėje įskaitoje su 206 taškais lyderiauja „Ekrosas“ komanda. 191 tašką per keturis etapus iškovojo ir kol kas antri – Biržų ASK. 171 tašką surinkę trečioje pozicijoje rikiuojasi Pakruojo ASK atstovai.

Varžybos Pačeriaukštės autokroso trasoje prasidės 11 valandą. Žiūrovams bilieto kaina – penki eurai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas