Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienį Biržuose – antrasis Aukštaitijos automobilių kroso taurės etapas

Jau birželio 27-ą dieną, sekmadienį Biržų pašonėje esančioje Pačeriaukštės autokroso trasoje įvyks antrasis Aukštaitijos automobilių kroso taurės etapas. Tradiciškai čia lietuviams pirštinę mes ir gausus būrys Latvijos lenktynininkų.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Prieš mėnesį Kupiškyje vykusiame pirmame Aukštaitijos automobilių kroso taurės etape pirmuosius sezono taškus išsidaliję lenktynininkai vėl kils į kovą. Šįkart jų laukia Biržų trasa. Pačeriaukštės kaime esanti trasa – išties charakteringa ir autokroso senbuviai puikiai žino, kaip keičiasi jos danga priklausomai nuo oro sąlygų.

Jei danga sausa ir kieta, čia galima išvystyti išties didelį greitį. Tačiau situacija kardinaliai pasikeičia palijus lietui. Tuomet trasa tampa itin slidi ir lenktynininkams tenka demonstruoti dar didesnį meistriškumą.

Prieš keletą metų kiek rekonstruota ir perdaryta trasa šiais metais išlieka tokia pati. Organizatoriai jos konfigūracijos nekeitė. Kaip teigia varžybas rengiantys Biržų ASK atstovai, trasoje šią savaitę dar darbuosis greideriai, tad sekmadienio lenktynėms bus sukurtos maksimaliai geros sąlygos.

Biržuose bus galima išvysti kovas penkiose skirtingose klasėse – 1600 Junior, D1600, D2000, 2500RWD ir OPEN2500. Visų klasių nugalėtojų čia lauks ne tik taurės, bet ir papildomi prizai, kuriuos įsteigė varžybų organizatoriai – Biržų ASK. Jiems bus įteiktos naujos krosinės padangos.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

Dėl šių prizų lietuviams teks gerokai pasistengti, kadangi tradiciškai čia lenktyniauti atvyks gausus būrys latvių, apie kurių greitį ir norą lipti ant podiumo net neverta išsiplėsti, kadangi praeityje ant prizininkų pakylos ne kartą plazdėjo Latvijos vėliavos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito