Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sekmadienį Getautės trasoje – Žemaitijos autokroso taurės sezono atomazga

Artėjantį sekmadienį, rugsėjo 29-ą dieną, Telšių rajone, Getautės autokroso trasoje įvyks paskutinis, penktasis Lietuvos automobilių Žemaitijos kroso taurės etapas. Jame dalyvauti paraiškas jau pateikė beveik 90 dalyvių ne tik iš Žemaitijos, bet ir kitų Lietuvos regionų ir net Latvijos. Baigiamąsias sezono varžybas čia rengia „Lokys Motorsport“ komanda, rašoma pranešime.
Autokrosas Getautės trasoje
Autokrosas Getautės trasoje / Organizatorių nuotr.

Po keturių jau įvykusių sezono etapų pamažu ryškėja ir lyderiai visose klasėse. Visgi kai kuriose įskaitose sezono nugalėtojai ir prizininkai paaiškės būtent paskutiniame etape, kadangi taškų skirtumai yra labai maži, o paskutiniojo etapo metu iškovoti balai bus dauginami iš 1,5 koeficiento.

1600 klasėje užtikrintas sezono lyderis – Vytautas Laužikas iš Kupiškio „Auto-moto sporto“ komandos. Jis turi 89 taškus ir yra padėjęs tvirtą pagrindą kovoje dėl Žemaitijos kroso taurės nugalėtojo vardo. Antroje vietoje žengia šias varžybas organizuojančio klubo „Lokys Motorsport“ atstovas Einoras Jogminas. Jis turi 70 taškų. Trečioje vietoje kol kas rikiuojasi Gytis Zabiela iš „Ekroso“ komandos. Tiesa, jis ramiai jaustis negali, nes turi 44 taškus ir tik trimis taškais lenkia ketvirtoje vietoje esantį Marių Sasnauską.

Sekmadienį Getautės trasoje varžysis visi šie sportininkai, o iš viso 1600 įskaitoje pasirodys devynių pilotų grupė.

Itin didelė įtampa tvyro klasėje 2000. Po keturių etapų čia lyderiauja mergina iš Latvijos Endija Kervija. Jos sąskaitoje – 58 taškai. Vos dviem taškais nuo jos atsilieka 56 taškus turintis Vismantas Gricius. Visgi neaišku, ar sportininkas šiame etape startuos, nes praėjusio etapo Getautėje metu jis patyrė smarkią avariją, gerokai aplamdė savo automobilį ir net susilaužė šonkaulius. Jo paraiškos kol kas organizatoriai nesulaukė. Trečioje vietoje sezone rikiuojasi Deividas Stropus su 54 taškais, o keturiais nuo jo atsilieka Šarūnas Budrys.

Jau dabar paraiškas lenktyniauti 2000 klasėje pateikė 14 dalyvių. Tai reiškia, kad čia prireiks dviejų pogrupių ir patys greičiausi susitiks finale.

3000 RWD įskaitoje jau praktiškai nepavejamas ir per žingsnį nuo sezono nugalėtojo vardo – Nerijus Taujenis. Jis turi 76 taškus. Antroje vietoje su 45 taškais žengia Martynas Padgurskis, 41 tašką surinkęs už jo rikiuojasi Tomas Geležinis. Sekmadienį trasoje pasirodys mažiausiai šeši šios klasės sportininkai.

„Super 2000“ klasės lyderių trejetukas jau gerokai pabėgęs nuo persekiotojų, todėl sekmadienį pagrindinė kova virs tarp sezono lyderio Tomo Balsio, kuris turi 50 taškų, 45 taškus turinčio ir antroje vietoje klasifikuojamo Edvino Skripkaus bei 42 balus sukaupusio ir šiuo metu trečiąją vietą užimančio Modesto Šatkausko. Iš viso sekmadienį šioje klasėje varžysis septyni dalyviai.

Sekmadienį Getautėje startuos ir jungtinė „1600 Junior/Damų“ klasė. Ši kategorija taškų metinėje įskaitoje nerenka, tačiau paraiškas čia startuoti pateikė jau trys dalyviai. Kol kas laukiama daugiau dalyvių „OPEN 3500“ klasėje, kadangi kol čia registruotas vienintelis Ramūnas Zabiela. Trasoje pasirodys ir keturi „Buggy Cup“ įskaitos dalyviai.

Ypatingai gausi Getautėje bus „Folkreiss“ klasė, kurioje varžomasi standartiniais automobiliais. Čia registruoti net 44 dalyviai, o tai reiškia, jog laimėti pirmąją poziciją iš tokio skaičiaus sportininkų bus labai didelė garbė ir puikus pasiekimas. Kol kas sezono įskaitoje šioje klasėje lyderio poziciją užima Tadas Bendaravičius. Jis turi 65 taškus. Antras su 47 taškais – Marius Zajančauskas. Trečioje vietoje – 43 taškus turintis Gedas Rimkus.

Komandinėje įskaitoje po jau įvykusių etapų pirmauja ASK „Extempas“ ekipa su 199 taškais. Antri su 165 balais – „Lokys Motorsport“. 147 taškus turi ir trečiąją vietą užima „Ekroso“ komanda, atvykusi iš Aukštaitijos sostinės – Panevėžio. Jie šiemet jau iškovojo Lietuvos autokroso čempionų, Mini kroso čempionų bei Aukštaitijos kroso taurės nugalėtojų titulus, tad iš Žemaitijos šiemet irgi tikisi išvažiuoti ne tuščiomis bei įsitvirtinti ant metinės įskaitos podiumo.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

Sekmadienį Getautės trasoje varžybos prasidės 11 val. Bilieto kaina žiūrovams – dešimt eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas