Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Nors sekmadienį WRC greičiausias buvo O.Tanakas, Lenkijos ralyje laimėjo K.Rovanpera

Sekmadienį Lenkijoje finišavusiame Lenkijos ralyje laimėjo į jį tik paskutinė akimirką atvykęs K.Rovanpera. Visai prieš ralio pradžią S.Ogier pakeisti iškviestas Kalle Rovanpera kalbėjo apie pergalę atsargiai, tačiau galiausiai įrodė, jog jis šiuo metu yra savo karjeros pike ir gali triumfuoti net nesiruošęs.
WRC organizatorių „facebook“ tinkle patalpinta nuotrauka
WRC organizorių „facebook“ paskyroje patalpinta nuotrauka

Ralio apžvalga

Pirmasis iš kovos dėl pergalės ralyje pasitraukė penktadienį su elniu susidūręs O.Tanakas. Penktadienį greičiausiai važiavo A.Mikkelsenas, tik šeštadienį jį aplenkė 6 iš 7 greičio ruožų laimėjęs K.Rovanpera. Tuo tarpu sekmadienį pirmuose dvejuose GR laimėjo ryte dominavęs O.Tanakas, o padangą SS16 metu pramušęs A.Mikkelsenas prarado iki tol turėtą vietą ant ralio podiumo. Galiausiai sekmadienio įskaitoje pirmą vietą pasiekė O.Tanakas, o pergalę ralyje K.Rovanpera.

SS19 (Powerstage)

Pirmasis į ruožą iš „Rally1“ automobilius vairuojančių ralistų išvažiavęs O.Tanakas (P2 ruože) užfiksavo labai konkurencingą laiką. Galiausiai jį aplenkė padangas geriau sekmadienį tausojęs T.Neuville (P1 ruože).

Rizikuoti vengęs A.Fourmaux „powerstage“ ruože finišavo P4, tačiau galiausiai lipo ant ralio podiumo (trečia vieta).

Paskutinis startavo K.Rovanpera. Pirmame ruožo sektoriuje jis buvo greičiausias, tačiau vėliau jis neprilygo T.Neuville ir atsilikęs 3,4 sek. finišavo P3 vietoje ruože.

„Super sekmadienio“ įskaita atrodė taip:

„Super sekmadienio“ įskaita
„Super sekmadienio“ įskaita

SS18

K.Rovanpera laimėjęs šį ruožą sumažino savo atsilikimą „super sekmadienio“ įskaitoje nuo O.Tanako iki 2,7 sek.

Vis dėl to paklaustas ar pabandys surinkti ir maksimalius taškus sekmadienio įskaitoje Kalle atsakė, kad tai būtų nereikalinga rizika, kurios imtis jis nemato prasmės.

Po šio GR daug mažesniu tempu važiuodamas A.Mikkelsenas nukrito į šeštą poziciją bendroje ralio įskaitoje, o T.Neuville pakilo į P4.

SS17

O.Tanakas laimėjo antrą GR iš eilės. Nepaisant to estui labai nepatiko šis greičio ruožas, kuriame bus surengtas ir „powerstage“.

Trečioje vietoje sekmadienio ir bendroje ralio įskaitoje po SS17 buvęs A.Fourmaux po finišo sakė: „Tiesiog stengiausi taupyti padangas ant asfalto, kuriame labai greitai dėvisi žvyrui skirtos padangos. Kol kas aš labai patenkintas savo rezultatu“.

SS16

Pirmame dienos GR tiesiog skriejo pirmas startavęs ir kelią valyti turėjęs O.Tanakas. Jo nepavijo nė vienas iš šeštadienį pirmavusių sportininkų. Arčiausiai esto buvo 1,2 sek. atsilikęs K.Rovanpera (P2 ruože).

A.Mikkelsenui šiame GR trinktelėjus į kelkraštį dėl smūgio jėgos buvo numontuota automobilio padanga, dėl šios priežasties norvegas prarado 54,7 sek.

Ralistų pelnytai taškai šeštadienio įskaitoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius