Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienį Marijampolės autokroso trasoje – ketvirtasis „Weekend Grand Race“ etapas

„Weekend Grand Race“ lenktynių serija bus pratęsta jau artėjantį sekmadienį. Čia numatytas ketvirtasis sezono etapas „Skaldeka“ taurei laimėti. Jame dalyviai varžysis ne tik dėl šio etapo trofėjų, bet kovos ir dėl metinės įskaitos taškų.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

„Weekend Grand Race“ varžybos – Lietuvos automobilų sporto federacijos oficialiai pripažintos C lygos varžybos, kuriose lenktyniauja iš trijų asmenų sudarytos komandos. Į skirtingas klases pagal automobilių variklių darbo tūrį suskirstytos ekipos savo gretose privalo turėti nors vieną damą, kadangi būtent moterys visuomet čia pradeda tiek kvalifikacines kovas, tiek finalines lenktynes.

Šįkart ketvirtasis etapas dalyvius suburs Marijampolėje. Būtent šią trasą ir galima vadinti „Weekend Grand Race“ varžybų lopšiu. Čia ši serija debiutavo, o vėliau vyko didžioji dalis visų sezonų etapų. Dėl šios priežasties Marijampolės autokroso trasa dalyviams yra puikiai pažįstama.

Beje, ši trasa turi savo specifiką. Dėl molingos dangos esant drėgnam orui čia tampa ypatingai slidu. Kadangi varžybų reglamentas neleidžia naudoti automobilių sportui skirtų padangų, daugeliui dalyvių šlapia trasa tampa nemenku iššūkiu. Tuomet čia laimi ne galingiausių automobilių vairuotojai, bet geriausiai tinkamas trajektorijas matantys sportininkai.

Tradiciškai „Weekend Grand Race“ etapas prasidės nuo treniruočių, pagal kurių rezultatus dalyviai bus paskirstyti į dvi grupes. Tuomet jų lauks kvalifikaciniai važiavimai, kur kiekvienas komandos vairuotojas per numatytą laiko normą turės pasiekti kuo geresnį vieno rato įveikimo laiką. Pademonstruotas tempas bus tas rodiklis, pagal kurį bus rikiuojama finalinio važiavimo starto tvarka. Finale dalyvių lauks jau nebe važiavimas laikui, bet 55 ratų kova. Ją laimės pirmoji visą distanciją įveikusi ir finišo vėliavą prieš save išvydusi komanda.

Trofėjai lauks ne tik finalinės kovos prizininkų trejeto, bet ir geriausią tempą kvalifikacijose parodžiusių komandų iš abiejų klasių – varikliais iki 1,8 litro ir virš šios ribos. Organizatoriai skelbia, kad gali būti suburta ir RWD – galine ašimi varomų automobilių klasė, tačiau tam reikės bent penkių ekipų paraiškų. Taip pat čia tradiciškai numatyta ir keletas nominacijų. Bus apdovanota greičiausia dama, greičiausias vaikinas, sportiškiausią automobilį turinti ekipa ir t.t.

„Weekend Grand Race“ ketvirtasis etapas spalio 17-ą dieną Marijampolės automobilių kroso trasoje prasidės 10 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant