Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

Sekmadienį pirmame Čilės ralio GR visus ralistus išmaudė nepakartojamas S.Ogier

Šeštadienis buvo pažymėtas E.Evanso ir K.Rovanperos kova dėl pirmos vietos, kurią pasirodžius tirštam rūkui pasiekė Kalle Rovanpera. Kas bus greičiausi sekmadienį? Kviečiame jungtis prie mūsų ir kartu 15min portale stebėti ralio eigą.
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr.
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr.

SS16 („Powerstage“) prasidės 19:15 val. Lietuvos laiku

SS15

Trečia S.Ogier pergalė iš eilės, sekmadienį prancūzas atrodo tarsi būtų tiesiog neįveikiamas.

P3 ruože finišavęs T.Neuville sakė: „Man tai buvo tikrai geras ruožas, važiuodamas vėžėmis tikrai komfortabiliai jaučiausi. Žinoma, padėjo ir tai, kad prieš ruožą užsidėjau du ratus su naujomis padangomis.“

Tuo tarpu A.Fourmaux skundėsi, kad užvažiavęs ant vėžių slystelėjo ir dėl to apsisuko. Ši klaida prancūzui kainavo apie 20 sek.

Po SS15 sekmadienio įskaita atrodė taip:

„Super sekmadienio“ įskaita po SS15
„Super sekmadienio“ įskaita po SS15

SS14

Lenktynininkai toliau važiavo tirštame rūke. Dėl itin prastų oro sąlygų daugelis ralistų važiavo panašiu tempu. Dėl šios priežasties TOP4 greičiausi sportininkai tilpo į vos 1,2 sek. intervalą.

Vėl laimėjo S.Ogier, tik šį kartą jį nuo K.Rovanperos skyrė tik 0,2 sek.

Po finišo ralistai kaip susitarę tvirtino, kad tai daugiau buvo išgyvenimo, negu sporto varžybos. Visgi visi jie sėkmingai pasiekė finišo liniją.

SS13 „Toyota“ vairuotojai užėmė 1-2-3 vietas

Sezono viduryje S.Ogier patraukė per dantį pastoviai kelio valymu besiskundžiantį T.Neuville sakydamas, kad šiam reiktų pasimokyti kaip greitai važiuoti startavus pirmajam. Atrodo, kad šiame ruože legendinis prancūzas tai parodė savo pavyzdžiu.

Pirmas startavęs jis net 36,2 sek. aplenkė vėliau važiavusį M.Sesksą. Žurnalistų paklaustas kodėl taip stipriai atsiliko latvis atvirai pasakė: „Šiame GR mes tiesiog negalėjome prilygti Sebastienui. Jis buvo tiesiog per daug geras. Mums laikytis jo trajektorijų buvo per daug pavojinga, todėl būdami atsargesniais buvo daug lėtesni. Manau skirtumą čia sudarė patirtis, kurios jis turi daug daugiau.“

Arčiausiai prie S.Ogier priartėjo tik P2 finišavęs K.Rovanpera (atsiliko 5,6 sek.) ir P3 buvęs E.Evansas (atsiliko 9,8 sek.).

S.Ogier prakalbo apie pralaimėtą kovą dėl titulo

Po nesėkmės šeštadienį, S.Ogier atvirai prakalbo apie jau laidojamus šansus šiemet kovoti dėl titulo.

Glausta šeštadienio apžvalga

Ryte sužinojome, kad perskaičiavus penktadienį dėl atšaukto SS1 ruožo sportininkų užfiksuotus laikus, ralio naujuoju lyderiu tapo E.Evansas. Vos antrame dienos GR pakabą pažeidęs traukėsi S.Ogier. Kol K.Rovanpera vargo važiuodamas per lietų, nuo jo tolo E.Evansas. Viskas kardinaliai pasikeitė tik SS11 metu, kai Elfynas pakliuvęs į tirštą rūką, išbarstė visą savo šeštadienio metu susikurtą persvarą. Naujuoju ralio lyderiu tapo fenomenaliai itin nepalankiomis sąlygomis važiavęs K.Rovanpera.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas