Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienį Ramygaloje – bręstanti intriga kovoje dėl Aukštaitijos kroso taurės sezono taškų

Jau liepos 31-ą dieną, sekmadienį Panevėžio rajone esančioje Ramygalos autokroso trasoje įvyks trečiasis iš penkių šių metų sezone numatytų Aukštaitijos kroso taurės etapų. Varžybas čia rengia „Ekroso“ klubas, o dalyvių sąraše jau dabar galima rasti beveik keturias dešimtis pavardžių iš Lietuvos ir Latvijos.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Rūtos Markelevičienės nuotr.

Aukštaitijos automobilių kroso taurės sezonas jau verčiasi į antrąją pusę. Būtent Ramygaloje įvyks trečiasis iš penkių etapų šiemet, tad jau dabar šios varžybų serijos dalyviai ima skaičiuoti savo metinės įskaitos kraityje sukauptus taškus. Ne gana to, su kiekvienomis varžybomis taškų svarba tampa vis didesnė, o būtent šiuo metu kai kuriose klasėse rezultatai tarp lyderiaujančių sportininkų skiriasi vos keliais balais. Būtent tai įneš dar daugiau intrigos sekmadienį Ramygaloje.

Klasėje „1600 Junior“ šiame sezone po dviejų etapų lyderiauja Gytis Zabiela. Jis turi 27 taškus ir penkiais lenkia Matą Rimkų. 15 taškų yra surinkęs latvis Edvards Lajevskis. Nors jis pastarąjį etapą Biržuose laimėjo, tačiau yra praleidęs sezono starto varžybas Kupiškyje. Be jokios abejonės šįkart visi koziriai yra Gyčio Zabielos rankose. Ramygalietis lenktyniaus savo namų trasoje, o jį palaikys visuomet gausiai susirenkanti miestelio publika.

Klasės „1600“ viršūnėje tvyro įtampa, kadangi du sportininkai turi surinkę vienodą taškų skaičių. Po 31 balą yra susižėrę ir pirmą bei antrą vietas dalijasi Lukas Kovera ir Vytautas Tumasas. Pirmuose dviejuose etapuose jie parodė analogiškus rezultatus – po sykį finišavo ketvirtoje vietoje ir iškovojo po vieną pergalę. Trečias su 27 taškais žengia Robertas Steniulis, tačiau vos dviem balais nuo jo atsilieka Monika Tutinaitė, kuri praėjusiose varžybose žengė ant antrosios vietos pakylos laiptelio.

Klasės „2000“ dabartinis lyderis – Latvijos atstovas Raimonds Abolinš. Jis pirmame etape buvo trečias, o antrame šventė pergalę. Dabar jis turi surinkęs 35 taškus ir jau yra šiek tiek atitrūkęs nuo oponentų. Su 28 taškais antroje vietoje klasifikuojamas Nerijus Baikauskas, o vos dviem mažiau turi ir trečioje vietoje šiuo metu Gediminas Ašakėnas. Tačiau jis dėl savo pozicijos irgi negali jaustis ramus, nes taip pat dviem taškais nuo jo atsilikęs Modestas Banelis.

„OPEN 2500“ įskaitoje su 31 tašku aukščiausiai klasifikuojamas Almontas Grigaliūnas. Nuo jo keturiais atsilieka Arūnas Matulis, o vos vienu tašku pastarajam nusileidžia Mykolas Baliūnas.

„2500 RWD“ įskaitos dabartinis lyderis – Mantas Snukiškis. Jo kraityje 33 balai. Vos dviem taškais nuo jo atsilieka Dainius Dambrauskas. Tuo metu dėl trečiosios vietos taip pat verda atkakli kova. 22 taškus turi ir kol kas trečias yra Mindaugas Valaitis, tačiau jam vos vienu balu nusileidžia Rolandas Valaitis.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

Komandinės įskaitos rikiuotėje taip pat labai daug intrigos. Praėjusiais metais „Biržų ASK“ komanda nukarūnavo aštuonerius metus čia dominavusius Aukštaitijos autokroso karalius „Ekroso“ ekipą. Panašu, kad praėjusiais metais nugalėtojų titulą išplėšę biržiečiai jo lengvai atiduoti šiemet nenorės.

Po dviejų etapų „Biržų ASK“ vos vienu tašku nusileidžia Panevėžio „Ekroso“ rinktinei – atitinkamai 97 ir 98 taškai. Su 71 tašku trečioje vietoje dabar „Kupiškio auto-moto sporto“ komanda.

Taigi, etapas Ramygaloje tik dar labiau išryškins lyderių siluetus šiame sezone, o dėl taškų čia kovoti atvažiuoja ne tik nuolatiniai šių pirmenybių dalyviai, bet ir keletas naujų pavardžių. Būtent čia kelis iki šiol Aukštaitijos trasose nematytus pilotus deleguoja Latvijos komanda. Nors praleidę du sezono etapus jie vargu ar galės kovoti dėl aukščiausios prabos taurių galutinėje metinėje įskaitoje, tačiau sumaišyti kortas šio sezono dalyviams ir nugvelbti svarbius taškus jie tikrai gali.

Aukštaitijos autokroso taurės etapas Ramygaloje liepos 31-ą dieną, sekmadienį prasidės 11.30 val. Renginio kaina žiūrovams – penki eurai. Trasos vietą rasite žemiau pateiktame žemėlapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas