Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienį paaiškės „H2Auto Gravel Challenge“ sezono nugalėtojai ir prizininkai

Jau spalio 17-ą dieną, šeštadienį Marijampolės autokroso trasoje bus surengtas ketvirtasis, finalinis „H2Auto Gravel Challenge“ etapas. Lenktynes čia organizuoja „Subaru Klubas“.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Ketvirtame „H2Auto Gravel Challenge“ sezono etape dalyviai autokroso trasoje varžysis ne tik dėl geriausio parodyto laiko bei taurių, bet ir dėl metinių sezono taškų. Būtent tai žada tikrą dramą šeštadienį, mat kai kuriose klasėse atotrūkiai tarp varžovų yra išties maži ir sezono įskaitos lentelėje gali nutikti įvairiausių pokyčių.

Be to, staigmenų gali pateikti ir gamta, mat Marijampolės autokroso trasa – itin charakteringa. Esant sausam orui čia kyla dulkės ir net cypia automobilių padangos, tačiau menkiausias lietus trasą paverčia itin slidžia. Tuomet pagrindiniu koziriu tampa teisingas padangų pasirinkimas.

Be abejo, kovojantys dėl prizinių pozicijų dalyviai yra pasiruošę abiems scenarijams ir į Marijampolę gabensis keletą komplektų skirtingų padangų. Iš pradžių visų klasių dalyviams bus skirti trys susipažinimo su trasa ratai, o vėliau jau teks kovoti dėl sekundžių.

Pirmieji lenktynes pradės galine ašimi varomų automobilių klasės dalyviai. Jų startas numatytas 8 val. Po trijų etapų RWD įskaitoje su 32 taškais lyderiauja Paulius Mikelaitis, vairuojantis „Toyota MR2“. Dešimčia taškų nuo jo atsilieka Tomas Kažemėkaitis, kuris dar turi teorinių šansų iškovoti ir nugalėtojo vardą sezone. Trečioje vietoje su 18 taškų rikiuojasi Virginijus Raulušaitis.

9.50 val. savo pasirodymą pradės Moterų klasės dalyvės. Jų turnyro lentelėje lyderiauja Kamilė Zokaitė, kuri turi 34 taškus ir jau yra užsitikrinusi šių metų nugalėtojos titulą. Teoriškai ji galėtų net nebestartuoti, nes reikiamą persvarą prieš savo oponentes mergina susikrovė per tris įvykusius etapus. Tačiau dėl antrosios vietos klaustukų kur kas daugiau. Čia po 20 taškų turi ir antrą-trečią vietas dalijasi dvi damos – Jonė Aleksynaitė ir Gertrūda Laurinavičiūtė. Būtent šis etapas ir lems, kuri iš šių damų metinėje įskaitoje stos ant atrosios vietos laiptelio.

11.45 val. trasoje pasirodys priekine ašimi varomų automobilių klasės dalyviai. Po trijų etapų lyderio vaidmuo priklauso Artūrui Lipavičiui. Jis turi 32 taškus, tačiau ramiai jaustis tikrai negali. Nuo jo vos keturiais taškais atsilieka Artūras Marcinkevičius, o nuo pastarojo vos vienu balu atsilikęs Vytautas Junevičius. Taigi, FWD klasė bus viena iš labiausiai intriguojančių šeštadienį.

13.30 val. savo pasirodymą pradės ir AWD klasės sportininkai. Šios įskaitos lentelės viršuje rikiuojasi du etapus laimėjęs ir kartą antroje vietoje finišavęs Andrius Tubius. Jo sąskaitoje – 34 taškai. Antroje vietoje su 29 taškais rikiuojasi Liudas Šimkus, o nuo jo trimis taškais atsilieka Rimvydas Mankus, tad teoriškai čia metiniai rezultatai irgi dar gali keistis.

15.45 val. į trasą išvažiuos SPORT klasės dalyviai. Šioje klasėje po trijų etapų lyderiauja Paulius Novakas, vairuojantis visiems gerai žinomą „Subaru“, matomą tiek asfalto, tiek žvyro pobūdžio automobilių sporto renginiuose. Paulius Novakas yra surinkęs 32 taškus ir keturiais lenkia Tadą Gombrevičių. Trečioje vietoje klasifikuojamas Valentinas Junevičius su 17 taškų, tačiau toks rezultatas jam ramybės suteikia mažai. Ketvirtoje, penktoje ir šeštoje vietoje esantys oponentai turi atitinkamai 14,13 ir 12 taškų ir dar gali sumaišyti kortas kovoje dėl trečiosios metinės įskaitos vietos.

Jau temstant, 17.30 val. trasoje pasirodys paskutinė, Laisvoji klasė. Čia startuoti gali įvairius automobilius vairuojantys dalyviai, todėl ši įskaita visuomet pasižymi ypatinga dalyvių gausa. Po trijų etapų šioje klasėje aukščiausią poziciją užima Paulius Novakas, turintis 34 taškus. Už jo su 27 taškais rikiuojasi Tadas Gombrevičius ir 21 tašką turintis Andrius Tubius.

VIDEO: „H2Auto Gravel Challenge“ trečiasis etapas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito