Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šį savaitgalį – Igno Gelžinio startas penktajame „Porsche Carrera Cup GB“ etape

Jau šį penktadienį penktajame „Porsche Carrera CUP GB“ etape Anglijoje esančioje „Snetterton“ trasoje startuos Lietuvos lenktyninkai iš „Juta Racing“ komandos. Kitaip nei daugumoje Anglijos trasų, „Snetterton“ labai maži reljefiniai skirtumai, taigi važiuojama beveik lygiu keliu, be didesnių kalnų.
Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ varžybos „Croft“ trasoje
Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ varžybos „Croft“ trasoje / Organizatorių nuotr.

Lietuvių komanda po įvykusių etapų bendroje įskaitoje yra aštunta. Aštuntu numeriu važiuoja ir Ignas Gelžinis, kuris šiuo metu bendroje įskaitoje yra dvyliktas, o savo kategorijoje „Pro-Am 1“ – pirmas. 

Šiose lenktynėse taip pat startuos ir Nerijus Dagilis (14 numeris), bendroje įskaitoje užimantis dvidešimt septintą vietą ir trečią „Pro-Am 2“ kategorijoje, bei 13 numeriu važiuojantis Tautvydas Barštys, kuris „Pro-Am 2“ kategorijoje yra ketvirtas, o bendroje įskaitoje - trisdešimtas.

„Juta Racing“ komanda yra važiavusi šioje trasoje ir anksčiau, tačiau ne su „Porsche“ markės automobiliais, su kuriais lenktyniaus šiemet. Šį savaitgalį Ignas Gelžinis, Nerijus Dagilis ir Tautvydas Barštys pergalės sieks naujaisiais „Porsche“  911 GT3 automobiliais. 

„Porsche Carrera Cup GB“ lentynėse visi besirungiantys lenktyninkai važiuoja identiškais automobiliais, taigi pasirodymą lemia bendri komandos bei vairuotojo sugebėjimai. Šio etapo lenktynės vyks tris dienas – nuo penktadienio, rugpjūčio 7-os, iki sekmadienio, rugpjūčio 9-os dienos. Žemiau pateiktas šių lenktynių grafikas Lietuvos laiku.

Penktadienį:

1 treniruotė: 11:00 h 
2 treniruotė: 14:05 h

Šeštadienį:

Kvalifikacinis važiavimas: 16:20 h

Sekmadienį:

Pirmas važiavimas: 12:45 h
Antras važiavimas: 19:40 h

Treniruočių rezultatus galite rasti čia, o kontrolinių bei pagrindinių važiavimų rezultatus – paspaudę šią nurodą. Ten taip pat rasite „Live Timing“ mygtuką, kuris leis žiūrėti sesijas tiesiogiai. 

„Juta Racing“ komanda kartu su I. Gelžiniu, Jonu Gelžiniu ir T. Barščiu šiais metais laimėjo „ENEOS 1000km“ lenktynes, kurios yra vienos didžiausių tokio tipo lenktynių Baltijos šalyse. 

Šį savaitgalį vyks penktasis „Porsche Carerra Cup GB“ lenktynių etapas. Jos šiemet vyksta jau tryliktą kartą ir yra vienos svarbiausių automobilių sporto varžybų Anglijoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai