Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šonaslydžio bendruomenė rinks Driftiškių merą

Lietuvoje netylant kalboms apie tiesioginius merų rinkimus, savo poziciją nusprendė išreikšti ir šonaslydžio atstovai. Kad galėtų tai atlikti, įkūrė miestelį pavadinimu Driftiškės ir dabar imsis miesto mero paieškų, rašoma pranešime.
Šiaulių darbo rinkos mokymo centro autodromas bus vadinamas Driftiškėmis
Šiaulių darbo rinkos mokymo centro autodromas bus vadinamas Driftiškėmis / Organizatorių nuotr.

„Driftiškių atsiradimas yra labai natūralus procesas, – pasakoja idėjos iniciatorius Linas Ramoška. – Jau kelintus metus mes susiduriame su problema, kad Šiaulių darbo rinkos mokymo centro autodromas yra sunkiai nupasakojama vieta. Jis tarsi šalia Kuršėnų miestelio, bet norint jį pasiekti, reikia važiuoti tolyn nuo Kuršėnų. O jeigu pasitikėsite Google Maps, tai kartais atsirasite kitoje geležinkelio pusėje. Problemai reikėjo sprendimo, tad mes nusprendėme įkurti laikiną miestą ir pavadinti jį Driftiškėmis.“

Į reikalą pažiūrėta rimtai, tad užsakyti visus standartus atitinkantys kelio ženklai. Tais savaitgaliais, kai autodrome vyks šonaslydžio renginiai, šią vietą sutarta vadinti būtent taip. Tie, kas yra buvę „Betsafe Drift Matsuri“ ar kituose šonaslydžio renginiuose neleis sumeluoti, kad tradiciškai gana ramus autodromas virsta tikru miestu, su savo kamščiais, šimtais gyventojų, kurie įsikuria jeigu veiksmas trunka ilgiau nei vieną dieną, galioja savi įstatymai, veikia vietinė kavinė ir t.t. Nutarta, jog visam šiam aparatui reikia ir mero, o demokratiškoje šalyje meras renkamas demokratiškai. Tad balandžio 23–ąją, kartu su „Betsafe Drift Matsuri“, bus paskelbtas ir šių rinkimų nugalėtojas.

Savo kandidatūras kviečiama teikti sukuriant neilgą agitacinį filmuką, kuriame kandidatas prisistato, bei motyvuoja, kodėl jis galėtų būti geriausias Driftiškių meras. Numatyta metų kadencija, tad simboliniai miesto raktai bus perduodami kasmet, sezono atidarymo „Matsuri“ metu. Merui numatytos pareigos, bei privilegijos, tad proceso organizatoriai tikisi tik rimtai nusiteikusių piliečių kandidatūrų. Video prisistatymą bet kokia patogia forma reikia perduoti „Red Helmet“ Facebook arba Instagram paskyrai.

Organizatorių nuotr./Šiaulių darbo rinkos mokymo centro autodromas bus vadinamas Driftiškėmis
Organizatorių nuotr./Šiaulių darbo rinkos mokymo centro autodromas bus vadinamas Driftiškėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas