Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Startuoja „Weekend Grand Race“ lenktynių serija: pirmasis etapas – Marijampolėje

Į Marijampolės autokroso trasą sugrįžta populiarumo ir pripažinimo sulaukusi lenktynių serija „Weekend Grand Race“. Pirmasis šio sezono etapas UAB „Petro metalai“ taurei laimėti numatytas jau gegužės 29-ą dieną.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Nors varžybų formatas išlieka toks pat, kaip ankstesniais metais, šiemet keičiasi kai kurios taisyklės. Atsižvelgus į dalyvių nuomonę nuspręsta įkurti ir naują klasę. Nuo šių metų atskirą įskaitą turės visi galine ašimi varomi automobiliai. Priekine ašimi varomi automobiliai ir toliau bus skirstomi pagal seną tvarką į dvi klases – iki 1,8 litro varikliais ir virš šios ribos.

Organizatoriai praneša, kad lenktynėse dirbs licencijuoti teisėjai, laikas bus matuojamas profesionalia įranga, bus paruošta trasos tvarkymui reikalinga technika.

Tradiciškai dieną dalyviai pradės laisvosiomis treniruotėmis. Čia bus matuojamas kiekvieno rato įveikimo laikas. Pagal tai dalyviai bus suskirstyti į grupes kvalifikaciniams važiavimams.

Kvalifikacijoje visų komandų lauks 45 minučių važiavimo sesija. Pirmosios startuos merginos, vėliau – ekipų nariai vyrai. Visiems trims vairuotojams bus skirta po 15 minučių. Čia bus vertinamas kiekvieno komandos vairuotojo greičiausias ratas, o patekimą į finalą lems visų trijų vairuotojų geriausių parodytų laikų suma.

Po kvalifikacijos dalyvių lauks finalas. Kiek komandų į jį pateks ir ar prireiks paguodos finalo, priklausys nuo į renginį susirinkusių dalyvių skaičiaus. Kaip vyks patekimas į finalą bus aptariama dalyvių susirinkimo metu.

Finale varžomasi jau bus nebe dėl geriausio rato įveikimo laiko. Čia laimės ta ekipa, kuri pirmoji įveiks numatytą 55 ratų distanciją. Lemiamoje kovoje prie vairo pirmosios vėl sės damos. Vėliau daug įtakos turės komandų strategija organizuojant likusių dviejų vairuotojų pasikeitimus. Būtent čia ir atsiskleidžia komandų vadovų sugebėjimai pasirenkant sustojimui palankų metą pagal trasoje vykstančius įvykius.

Po varžybų greičiausios komandos visose trijose klasėse ir finalinio važiavimo trejetukas sulauks UAB „Petro metalai“ įsteigtų taurių bei gausių varžybų rėmėjų dovanų. Būtent prizų bei apdovanojimų gausa ir pasižymi „Weekend Grand Race“ varžybų serija.

Pirmame „Weekend Grand Race“ etape laukiami ir žiūrovai. Jų čia galės susirinkti maksimalus leidžiamas skaičius – 300. Daugiau informacijos apie būsimą renginį galima rasti paspaudus čia.

Organizatoriai tvirtina, kad šiais metais planuojami mažiausiai šeši renginiai, tačiau ši informacija bus tikslinama vėliau, atsižvelgiant į pandemijos situaciją ir orus. „Weekend Grand Race“ etapai be Marijampolės taip pat planuojami Tauragėje bei pirmą sykį Kupiškio rajono Uoginių trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas