Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Stebuklingas gydymas“ Michaeliui Schumacheriui nepadėjo?

„Formulės 1“ lenktynininko Michaelio Schumacherio sveikata, šeimos prašymu, nėra aptarinėjama viešai. Tačiau draudžiamas vaisius saldesnis – viso pasaulio žiniasklaida akylai gaudo menkiausią komentarą apie legendos gyvenimą. Ir taip nuo pat 2013 m., kai lenktynininkas, slidinėdamas Alpėse, patyrė galvos traumą.
Michaelis Schumacheris
Michaelis Schumacheris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Taikytas „revoliucinis“ gydymas

Praėjusių metų rudenį buvo skelbta, kad M.Schumacheris atvežtas į Prancūzijos „Georges-Pompidou“ ligoninę, kurioje jam turėjo būti atlikta svarbi procedūra. Operacijai vadovavo Dr. Philippe Menasche, čempiono sveikata rūpinosi ir neurochirurgas Nicola Acciari iš Bolonijos.

Įvairių šaltinių teigimu, buvusiam sportininkui buvo atlikta kamieninių ląstelių kraujodaros terapija.

Tačiau kas pasikeitė po šios opercijos, klausia „Daily Mail“? Procedūrą atlikę medikai prasitarė, kad „stebuklo nesitiki“. Anot „EconoTimes“, tai reiškia, kad terapija norimo efekto nedavė. Nes daugelis pacientų, kuriems toks gydymas padeda, netrukus džiaugiasi saldžiais jo vaisiais.

Tiesa, kiek anksčiau artimas šeimos ratui žmogus patvirtino, kad F1 čempionas nėra visiškai prikaustytas prie lovos. Tačiau pats savarankiškai judėti negali.

Neurochirurgas Nicola Acciari anksčiau yra sakęs, kad Michaelis nebebus tas žmogus, kuris 1994–2004 metais dominavo „Formulės 1“ trasose.

„Mes turime įsivaizduoti kitokį žmogų – su pakitusia bei pablogėjusia organų, raumenų ir kaulų struktūra – visiškai kitokį, nei jis būdavo trasoje“, – italų laikraščiui „Contro Copertina“ teigė N.Acciari.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai