Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Subaru klubas“ žiemos sezoną pradės trečiuoju „Subaru Gravel 2018“ etapu

Jau šeštadienį Ukmergės rajone esančioje „Versmės“ autokroso trasoje bus galima išvysti lenktynes. Finalinį ir sezono nugalėtojus bei prizininkus išaiškinsiantį „Subaru Gravel 2018“ etapą čia rengia „Subaru klubas“.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Vytauto Pilkausko nuotr.

Iš trijų etapų sudaryta varžybų serija ir vėl prie starto suburs ne tik „Subaru“, bet ir kitų automobilių vairuotojus. Renginio organizatoriai skelbia, kad beveik 70 dalyvių čia varžysis suskirstyti į kategorijas pagal vairuojamą techniką.

Dvi klasės bus skirtos „Subaru“ vairuotojams – „Subaru A2500“ ir „Subaru A2500+“. Klasėje, kurioje variklių darbo tūris neviršija 2,5 litro, startuoti pasiruošę šeši dalyviai. Klasėje virš 2,5 litro pasirodys septyni greičio ir žvyro mėgėjai.

Vytauto Pilkausko nuotr./Renginio akimirka
Vytauto Pilkausko nuotr./Renginio akimirka

Taip pat atskiroje klasėje varžysis ir merginos. Čia bus galima išvysti penkias moteris, o jų vairuojama technika bus labai skirtinga – nuo nediduko, tačiau autokrosui paruošto „Ford Fiesta“ iki greitkelių karaliumi tituluojamo „Audi S6“.

Svečių klasėje galės varžytis visi, vairuojantys ne „Subaru“ automobilius. Paraiškas startui šioje klasėje jau padavė 14 dalyvių.

Vytauto Pilkausko nuotr./Renginio akimirka
Vytauto Pilkausko nuotr./Renginio akimirka

Bene įdomiausia varžybų dalis žiūrovams turėtų būti „Sport“ klasės važiavimai. Čia pasirodys 15 dalyvių, kurie lenktyniaus sportui paruoštais, saugos lankus ir žvyrines padangas turinčiais automobiliais.

Galiausiai visi norintys dalyviai stos prie starto laisvosios klasės važiavimams. Jie, neabejojama, jau vyks sutemus, tad „Versmės“ kroso trasą turėtų skrosti galingų papildomų žibintų šviesos. Laisvoje klasėje pasirodys 17 dalyvių.

Vytauto Pilkausko nuotr./Renginio akimirka
Vytauto Pilkausko nuotr./Renginio akimirka

Kiekvienas dalyvis trasą įveikti turės tris kartus ir kiekvieno važiavimo metu apsuks tris „Versmės“ trasos ratus. Etapo nugalėtojai ir prizininkai paaiškės susumavus du geresnius bandymus ir išmetus vieną prasčiausią parodytą laiką.

Taigi, veiksmas „Versmės“ autokroso trasoje šeštadienį prasidės jau 8 valandą ryte ir tęsis iki 21 val. Organizatoriai renginyje laukia ir žiūrovų, kurie lenktynes galės stebėti nemokamai.

Daugiau apie renginį galite sužinoti čia.

VIDEO: „Subaru Gravel 2016“ III-asis etapas „Subaru Versmė“. Karolio Tomašūno (autobrothers.lt) video

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas