Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sugrįžęs iš Afrikos Rokas Baciuška: Dakaro planai ir šturmanas gali keistis

Triskart pasaulio ralio reidų čempionas Rokas Baciuška iš Maroko sugrįžo aplinkiniais keliais, kiek vėliau. Pasirodo, užtruko, nes turėjo reikalų, susijusių su artėjančiu Dakaro raliu. Jis startuos Saudo Arabijoje sausio 3 d., o finišuos sausio 17 d.

Daugiau naujienų apie automobilius ir autosportą – rubrikoje Gazas.lt

Nors Maroke paskutinis pasaulio ralio reidų čempionato etapas finišavo penktadienį, Rokas Baciuška Lietuvą pasiekė tik antradienį. Kur taip ilgai užtruko?

Pasirodo, turėjo susitikimų ir automobilio testų. Nes kol kas neatsisako minties Dakare 2025 m. startuoti T1+ kategorijos visureigiu.

Rokas neslepia, kad lenktyniauti motobagiu jam jau nebėra didelis iššūkis – juk tris kartus tapo pasaulio W2RC čempionu (pilotuodamas skirtingo kalibro motobagius).

VIDEO: Triskart pasaulio čempionas Rokas Baciuška – apie Dakaro planus 2025 m.

Reikia milijono eurų?

Rokas neslepia, kad galutinį sprendimą dėl Dakaro priimti bus sunku ir tai reikia padaryti per tris savaites.

„Lenktyniauti aukščiausiame lygyje T1+ visureigiu – tris kartus brangiau nei bagiu. Todėl dabar laukia susitikimai su rėmėjais. Pažiūrėsime, ar pavyks surinkti tiek pinigų, kad galėtume startuoti aukščiausioje lygoje“, – kalbėjo Rokas Baciuška.

Pasak jo, yra trys variantai. Važiuoti kaip žiūrovui į Dakarą su „Nuotykių fabriku“, lenktyniauti motobagiu, tam išleidžiant mažiau pinigų nei automobiliui. Arba, jei leis galimybės, išbandyti jėgas su pasaulio geriausiais pilotais. Žinoma, Rokas prisipažino nuogąstaujantis dėl geopolitinės padėties Artimuosiuose Rytuose – yra nedidelė tikimybė, kad Dakaras gali neįvykti dėl karo veiksmų regione.

Rokas taip pat užsiminė, kad dar neturi šturmano. Jo praėjusio Dakaro partneris Oriolis Vidalis yra patyręs traumą. O su Maroke talkinusiu F.Mota bendradarbiavimas kol kas nepratęstas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito