Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„System Kan-Therm“ komanda paskutinėse sezono lenktynėse lipo ant podiumo

Savaitgalį Lenkijos „Tor Poznan“ lenktynių trasoje finišavo tarptautinis Baltijos šalių žiedinių lenktynių čempionatas. Jame dėl pergalės grūmėsi net kelios lietuvių komandos, tarp jų – ir „System Kan-Therm“.
„System Kan-Therm“ komanda paskutinėse sezono lenktynėse lipo ant podiumo
„System Kan-Therm“ komanda paskutinėse sezono lenktynėse lipo ant podiumo / Komandos nuotr.

Pirmą kartą „Tor Poznan“ lenktynių trasoje viešėjusi ekipa į paskutinį Baltijos šalių čempionato etapą atvyko turėdama aiškų ir konkretų tikslą – panaikinti vairuotojų įskaitoje matytą deficitą ir per tris įskaitinius važiavimus pelnyti kuo daugiau taškų.

Komandos nuotr./„System Kan-Therm“ komanda paskutinėse sezono lenktynėse lipo ant podiumo
Komandos nuotr./„System Kan-Therm“ komanda paskutinėse sezono lenktynėse lipo ant podiumo

Ambicingą lenktynių savaitgalio tikslą išsikėlusi komanda veltui laiko nešvaistė. „System Kan-Therm“ komandos pilotas Lukas Laukaitis sėkmingai varžėsi lenktynių trasoje ir galiausiai paskutinį, sezono išbandymu tapusį Baltijos šalių žiedinių lenktynių čempionatą užbaigė pakildamas į trečią, metinės „BGT PRO“ vairuotojų įskaitos vietą.

„Lamborghini“ pateisino lūkesčius

Ilgųjų nuotolių lenktynėse su pačiais įvairiausiais automobiliais sėkmingai dalyvavusi „System Kan-Therm“ ekipa džiaugiasi priėmusi ryžtingą sprendimą iškeisti greitą BMW automobilį į dar greitesnį ir pažangesnį „Lamborghini Huracan ST EVO“.

Baltijos šalių pirmenybėse šį automobilį vairavęs komandos lenktynininkas L. Laukaitis sako, jog sprendimas įsigyti itališką superautomobilį suteikė norimo postūmio ir motyvacijos siekti aukštesnių tikslų.

„Palyginus su anksčiau mūsų naudotu BMW – jis skiriasi visais atžvilgiais“, – teigė sportininkas.

„Automobilis sugebėjo pateisinti mūsų lūkesčius. Jis – stabilus. Su juo dirbant galima labai sparčiai tobulėti“, – tęsė L. Laukaitis.

Planuose – kelios kryptys

Šiuo metu „System Kan-Therm“ komandos nariai gali džiaugtis šių metų rezultatais Baltijos šalių žiedinių lenktynių čempionate, tačiau keletą mėnesių trunkanti pertrauka yra skiriama ne tik poilsiui, bet ir tolesnių planų kūrimui.

L. Laukaitis sako, kad kiekvieno sezono pabaigoje neskuba dairytis į ateinančius metus. Vietoje to, lenktynininkas yra linkęs pasidėlioti keletą galimų scenarijų, apsvarstyti kiekvieną iš jų ir tik tada priimti galutinį sprendimą.

Vis dėlto, lenktynininkas pripažįsta vis dažniau pagalvojantis apie dažnesnes išvykas į žinomiausias Europos trasas, kuriose tobulėjimo ir įgytos patirties kreivė augtų gerokai sparčiau: „Dalyvavimas autosporte yra pagrįstas tobulėjimu. Būtent tai ir noriu daryti ateityje, tad kartu su komanda ir toliau ieškosime būdų to siekti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas