Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tautvydas Barštys ir „Juta racing“ triumfavo Didžiojoje Britanijoje

„Juta Racing“ komanda sėkmingai užbaigė savo pasirodymą 2016 metų „Porsche Carrera“ taurės lenktynėse Didžiojoje Britanijoje.
Tautvydas Barštys ir „Juta racing“ triumfavo Didžiojoje Britanijoje
Tautvydas Barštys ir „Juta racing“ triumfavo Didžiojoje Britanijoje / Irmanto Arnausko nuotr.

Rugsėjo 30 d. – spalio 2 d. Brands Hatch trasoje įvyko paskutinis 2016 metų „Porsche Carrera“ taurės etapas, 15 ir 16 lenktynių raundai. Čia puikiai pasirodė lietuviai – silpniausios PRO AM2 klasės lyderis Tautvydas Barštys ir septintąją vietą PRO klasėje užimantis Jonas Gelžinis kartu su „Juta Racing“ komanda.

Penktadienis buvo skirtas automobilių testavimui ir treniruotėms. Lenktynininkai šią trasą pažįsta ko gero geriausiai iš visų, nes čia vyksta net 2 sezono etapai – pats pirmasis ir finalinis, tad jie iš viso čia važiuoja net 4 kartus.

Kvalifikacija per lietų

Šeštadienį vyko kvalifikaciniai važiavimai, kuriuos gerokai apsunkino stiprus lietus, netrūko klaidų ir incidentų. Anot Jono Gelžinio, tai pirma tokia šlapia kvalifikacija šiais metais. Tiesa, lietuviai didesnių klaidų išvengė ir kvalifikaciją įveikė gana sėkmingai. Jonas iškovojo penktą poziciją pirmajame važiavime, ratą įveikęs per 1 min 38,275 s ir ketvirtą startinę poziciją antrajame važiavime, lenktynių ratą įveikęs per 1 min 38,421 s.

Tuo tarpu Tautvydas Barštys buvo greičiausias savo klasėje ir iškovojo dvi pole pozicijas, jo laikas 1 min 40,950 s ir 1 min 41,167 s.

Saulėtas sekmadienis

Sekmadienio rytas saulėtas, visiškai priešingas. Lenktynininkai 15-tą raundą pradėjo sausoje trasoje, tad ratas buvo įveikiamas bene dešimčia sekundžių greičiau nei kvalifikaciniuose važiavimuose. Jonas Gelžinis lenktynes pradėjęs iš penktosios pozicijos praleido porą varžovų ir nukritęs per dvi vietas finišavo septintas, o Tautvydas Barštys - 18-as (PRO AM2 klasėje -antras).

16-tame raunde Gelžinis bendroje įskaitoje iškovojo 4-tąją vietą, o Tautvydas liko 21-as (penktas PRO AM2), tačiau to jam užteko, kad išlaikytų PRO-AM2 lyderio poziciją. Surinkęs 138 taškus jis tapo 2016 m. PRO AM2 klasės čempionu (ir užėmė 17-ą vietą bendroje įskaitoje), o JUTA RACING komanda buvo paskelbta geriausia savaitgalio komanda. Jonas Gelžinis bendroje įskaitoje šiemet liko septintas.

2013 metais „Porsche Carrera“ taurės Didžiojoje Britanijoje absoliučioje įskaitoje Jonas Gelžinis buvo antras, nusileidęs tik Michaelui Meadowsui. 2016 m. čempiono titulas absoliučioje įskaitoje atiteko Danui Cammishui iš „Redline Racing“ komandos.

Daugiau Irmanto Arnausko nuotraukų rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas