Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Techninė komisija uždegė žalią šviesą Europos autokroso čempionato etapo Vilkyčiuose dalyviams

Penktadienį Vilkyčiuose prasidėjo didysis autokroso savaitgalis. Tai vienintelės tokį statusą turinčios automobilių sporto varžybos Lietuvoje. Vilkyčiuose rengiamas antrasis Europos automobilių kroso čempionato etapas, į kurį sugužėjo patys greičiausi Senojo žemyno lenktynininkai. Jų gretose – ir trys lietuviai, rašoma pranešime.
Techninė komisija
Techninė komisija / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Autokrosas

Penktadienį į trasą susirinko praktiškai visi varžybų dalyviai, serviso zonoje pakilo komandų ir šalių vėliavos, o lenktynininkai ir mechanikai ėmė ruoštis formalumų dienai.

Po administracinės komisijos visi dalyviai savo bagius ir kėbulinius automobilius turėjo pristatyti į techninę komisiją. Čia buvo patikrintas jų atitikimas techniniams reikalavimams, saugumo įranga. Taip pat buvo tikrinama ir sportininkų ekipuotė.

Didelių pastabų techniniai komisarai dalyviams neturėjo, kadangi vos prieš savaitę Bauskėje vykusiame pirmame Europos autokroso čempionato etape technika taip pat buvo tikrinama ir dalyviai į Vilkyčius atvažiavo jau pilnai pasiruošę bei pašalinę ten įvardytus trūkumus.

Šeštadienį ryte administracinės, techninės komisijos ir padangų žymėjimo procedūros bus pratęstos iki 9 val. ryto. Po valandos visi dalyviai bus pakviesti į dalyvių susirinkimą ir iš karto po to prasidės visų klasių laisvosios treniruotės. Vidurdienį viena po kitos įvyks dvi kvalifikacijos, kuriose santykius stos aiškintis Europos autokroso grandai. Po jų trasoje pasirodys ir Nacionalinės klasės dalyviai.

Pagrindinė varžybų diena – sekmadienis. 11.20 val. numatyta iškilminga varžybų atidarymo ceremonija. Joje dalyviai apsuks parado ratą trasoje, prisistatydami susirinkusiai publikai. 14 val. čia prasidės įdomiausia ir dramatiškiausia varžybų dalis, nes prie starto pusfinaliams ir finalams stos Europos autokroso čempionato klasių dalyviai. Po jų, apie 16 val. į lemiamą kovą rinksis ir Nacionalinės klasės dalyviai.

18 val. numatyta apdovanojimų ceremonija, kurioje į viršų kils nugalėtojų šalių vėliavos, skambės himnai ir liesis šampano purslai.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

Kaip jau anksčiau skelbė organizatoriai, prekyba bilietais į renginį vyksta internetu, „Bilietai.lt“ platformoje. Bilietus taip pat bus galima įsigyti ir renginio dienomis atvykus į Vilkyčius, tačiau renginio vietoje jie bus brangesni, todėl autokroso gerbėjams siūloma sutaupyti apsirūpinant bilietais iš anksto.

Renginyje žiūrovų skaičius nėra ribojamas, tad Europos automobilių kroso čempionato kovas galės stebėti visi norintys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas