Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Testiniame „Samsonas Rally Utena“ greičio ruože – ekipažo iš Estijos lyderystė

Penktadienio popietę Utenoje prasideda paskutinis Lietuvos, Latvijos bei Baltijos jūros šalių čempionatų etapas „Samsonas Rally Utena 2024“. Prieš prasidedant oficialiajai ralio daliai, dalyviai turi galimybę testiniame greičio ruože išbandyti save ir savo automobilius 3,02 km ilgio testiniame greičio ruože. Jo įveikimo laikas nėra skaičiuojamas į bendrą dalyvių rezultatą – tai yra organizatorių suteikiama galimybė prieš oficialų startą išbandyti esamas sąlygas, kurios iš sausų tapo drėgnomis.
Testinis greičio ruožas
Testinis greičio ruožas / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.
VIDEO: „Samsonas Rally Utena“ pirmosios dienos tiesioginė transliacija

9.45 val. ryte prasidėjusį testinį „Samsonas Rally Utena 2024“ greičio ruožą visi norintys dalyviai galėjo įveikti po tris kartus. Tokių susirinko net 45. Šioje gana trumpoje, 3,02 km ilgio distancijoje geriausią rezultatą pademonstravo šių varžybų svečiai iš Estijos Egonas Kauras su šturmanu Allanu Birjukovu, kurie vairuoja lietuvių „MV Sport“ sukurtą „Hyundai i20 VRT“ automobilį – jų parodytas laikas buvo 1:33.86.

Antro rezultato autoriais tapo Giedriaus Notkaus bei Daliaus Strižano duetas. Jie lenktyniauja „Škoda Fabia R5“ automobiliu, o lyderiams duetas nusileido vos 0,70 sek. Trečią laiką užfiksavo Roko Steponavičiaus bei Dovydo Ketvirčio ekipažas su taip pat „Škoda Fabia R5“. Nuo testinio greičio ruožo lyderių jie atsiliko 1,07 sek.

Tarp dviem ratais varomų automobilių nepavejamas buvo „BMW E36 M3“ automobilis, už kurio vairo šių varžybų šeimininkas Martynas Samsonas, kuriam šiame ralyje talkina į ekipažą sugrįžęs Ervinas Snitkas. Jie netgi beveik devyniomis sekundėmis lenkė Klaudą Bučinską su Povilu Gutausku su „BMW 328“, o sekundėle už jų – svečiai iš Suomijos Isak Hatanmaa su „Peugeot 208 Rally4“

Iškilminga „Samsonas Rally Utena 2024“ varžybų atidarymo ceremonija numatyta penktadienį 13 val. greta Kūrybinių industrijų centro „Taurapilis“, kuriame ir įsikūręs ralio štabas. Varžybų atidarymo metu dalyviai su sportiniais automobiliais važiuos pro šventinę arką, bus kalbinami renginio vedėjų bei pajudės link pirmojo greičio ruožo, kurio startas 14.25. Iš viso dalyvių penktadienį laukia penki greičio ruožai, iš kurių du karuselės principu vyks naktinėmis Utenos gatvėmis. Jie prasidės nuo 19.30.

Šeštadienį, po įtemptos dienos aštuoniuose greičio ruožuose ir varžybų finišo, kaip įprasta bus patikrinti atrinkti sportininkų automobiliai bei skaičiuojami dalyvių rezultatai. Kol vyks ši itin daug kruopštumo reikalaujanti procedūra, renginio svečius bei dalyvius savo muzika judins „DJ MIX“.

Paskelbus oficialius ralio rezultatus, nuo 20.30 prasidės podiumo ceremonija ir prizų įteikimas didžiojoje scenoje už Kūrybinių industrijų centro „Taurapilis“. Išlaisčius paskutinį šampaną fejerverkų šou šviesoje, sceną užims ir visą Uteną rokenrolu užlies „AC/DC Tribute.lt“ kolektyvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas